Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Giovanna terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlandığı belirtiliyor

22 Mart 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Giovanna terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlandığı belirtiliyor
Giovanna terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlandığı belirtiliyor

0800595081124

Kısa bir süre önce geldiği İstanbul’da PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 24 yaşındaki İtalyan turist kadın Giovanna Lanzavecchia’nın sınır dışı edileceği  belirtildi. Lanzavecchia’nın, Taksim’deki terör saldırısını Facebook hesabından “çok klas” diye nitelemesi dikkat çekti. İtalyan haber ajansı ANSA, polisin düzenlediği operasyonla Milanolu Giovanna Lanzavecchia’nın Cumartesi akşamı Sultanahmet’teki bir internet kafede gözaltına alındığını yazdı. Lanzavecchia’nın, sosyal medya hesaplarından PKK yanlısı içerikler paylaşmak ve bu terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlandığı belirtiliyor. Geçen hafta İstanbul’a geldiği belirlenen Lanzavecchia’nın Sultanahmet’teki bir otelde kaldığı kaydedildi. Gözaltına alındıktan sonra Yabancılar Şubesi’ne götürülen İtalyan kadının, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği belirtildi. İtalyan Konsolosluğu yetkililerinin de, vatandaşlarının durumunu yakından takip ettiği aktarıldı.

gg-640x360

 Giovanna Lanzavecchia’nın, Taksim’de Cumartesi sabahı gerçekleştirilen ve canlı bombayla birlikte 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Facebook hesabından yaptığı bir paylaşım ise dikkat çekti.Lanzavecchia’nın, burada patlama olduğunu son dakika veren İngilizce bir haberi takipçileriyle “Taksim Meydanı. Çok klas bir şey (Piazza Taksim. Che figata)” sözleriyle paylaştığı görülüyor. PKK VE UZANTILARINI ÖVEN PAYLAŞIMLAR, AĞIR SİLAHLA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF  Lanzavecchia’nın sosyal medya hesabını inceleyen TEM ekipleri, terör örgütü PKK ve uzantıları olan YPG ve YPJ’yi öven İngilizce, İtalyanca ve Kürtçe ve Arapça sayfalardan paylaşımlar yapıldığını, ayrıcı kadının ağır silahlarla çekilmiş fotoğrafları bulunduğu tespit etti.

0802543929846

Lanzavecchia’nın sosyal medya sayfasının kendisine ait olduğunu kabul ederek, paylaşımların suç olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Giovanna Lanzavecchia için adli süreç, sınırdışı kararıyla sonuçlandı. Söz konusu saldırıyı, bir IŞİD terör örgütü üyesinin gerçekleştirdiği belirlenmişti. Yine Facebook paylaşımlarından Giovanna Lanzavecchia’nın, Nevruz nedeniyle Diyarbakır’a gitmeyi planladığı da anlaşılıyor.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika