Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Görüntülü Haber-Amasra’da Zeytin Ağacı Katliamı

26 Aralık 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Görüntülü Haber-Amasra’da Zeytin Ağacı Katliamı
Görüntülü Haber-Amasra’da Zeytin Ağacı Katliamı

 

Bildiğiniz gibi zeytinlikler yakınına termik santral yapılamıyor; ancak, kömürcü şirketler çok “akıllı”. Amasra’ya 2005’ten beri bir kömürlü termik santral kurmak isteyen, fakat köylülerin ve Bartın Platformu’nun direnişiyle karşılaşan şirket, dün Amasra’nın Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki zeytin ağaçlarını usulsüz şekilde söktü. Şirketin köylülerin feryatlarına aldırmadan ağaçları söküşünü görmelisiniz.

 

 

3573 sayılı “Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılandırılması Hakkındaki Kanun”a göre zeytinlik sahalarının 3 km yakınına değil kömürlü termik santral, bacası tüten bir atölye bile yapılamaz! Bu yapılan, sadece basit bir usulsüzlükten ibaret değildir, halkın isteklerini hiçe saymaktır, konuyu takip eden herkesle alay etmektir.

 

Termik santral için zeytinlerimizi söktürmeyiz!

Lütfen aşağıdaki videoyu paylaşın, haberin yayılmasına destek verin: Zeytinlik yakınına termik santral yapılamıyor; ancak, kömürcü şirketler çok “akıllı”. Amasra’ya 2005’ten beri kömürlü termik santral kurmak isteyen, fakat halkın direnişiyle karşılaşan şirket, dün Amasra’nın köylerindeki zeytin ağaçlarını usulsüz şekilde söktü. Şirketin köylülerin feryatlarına aldırmadan ağaçları söküşünü görmelisiniz. Olayın takibindeyiz, siz de gelişmeler için takipte kalın.Bartın Platformu #zeytinimizikestirmeyiz #fosilsiz gelecek istiyoruz, #zeytinsiz değil.

Posted by 350 Türkiye on Dienstag, 26. Dezember 2017

 

Amasra köylüleri, Bartın Platformu ve Türkiye’deki çevre örgütleri  olarak bunu kabul etmiyoruz. Bartın ve Amasra halkının bu termik santral aleyhine açmış olduğu ÇED iptal, Çevre Düzeni Plan Değişikliği iptal ve lisans iptal davaları henüz sonuçlanmamışken, dalında meyvesiyle ağaçları söken şirketi kınıyoruz.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika