Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Görüntülü Haber-Trüf Mantarı Üretim Sahası Açıldı

29 Mart 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Görüntülü Haber-Trüf Mantarı Üretim Sahası Açıldı
Görüntülü Haber-Trüf  Mantarı  Üretim Sahası Açıldı

 

Gönen Belediyesi ile Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde ilk kez Ekonomik ve besin değeri çok yüksek olan bir bitkisel ürünün,TRÜF Mantarının üretim sahasını kuruldu.

 

Gönen İşletme Şefliği Güneşli, Balcı ve Balcıdede mahallelerinin ortak kullanımındaki alanda  düzenlenen törenle Trüf Mantarı üretim Sahasında fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

 

İlk Fidan dikimi Gönen İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından dikilerek can suları verildi.

Çoğunlukla Akdeniz bölgesinde yetişmeye uygun bir ortam bulan trüf mantarı, türü ve özellikleri açısından diğer pek çok mantar türünden ayırt edilesi özelliklere sahiptir. Siyah, beyaz, yaz ve kış gibi farklı türlere ayrılan bu mantar çeşidinin yaklaşık 70’den fazla türü olduğu bilinmektedir. Asıl yetiştirilme ve üretim vatanı ise Fransa olarak mantarın %45’lik kısmı burada büyümektedir. %35’lik kısmı İspanya’da ve %20’lik kısmı ise İtalya ve çevresinde büyümektedir.

Bu mantarın büyümesi ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için gerekli olan toprak derinliği 5 ile 20 santimetre arasındadır. En değerli lezzetler arasında bilinen ve pek çok yemekte yer alması sevilen trüfler, genellikle sert ve taş yapılıdırlar.

 

Bu yüzden de pişerken çok sulanmaz ve tam aromasını dağıtarak pişmiş olur. Meşe ağacı köklerinde daha çok yetişebilen trüf türleri toprak üzerinde gözükmezler. Çalıları açmanız ve köklere inerek toplamanız gerekir. Bu açıdan da mutlaka mantar uzmanlarından yardım alınmalıdır. Mantar uzmanları sayesinde aynı zamanda taze trüf mantarı olup olmadıklarını anlamakta zorluk çekmezsiniz. Trüfler mutlaka taze tüketildiğinde en yoğun aromayı damağınıza sunarlar. Taze olup olmadıkları ise 100 gram ağırlığında ve ceviz büyüklüğünde bir görünüme sahip olmaları ile anlaşılmaktadır.

 

Trüf mantarları ana vatanlarında da olsa başka bölgelerde de olsa genellikle trüf aşılı fidan ile üretilmekte ve çoğaltılmaktadır. Yer altında yetişmekte olan bu mantar türünü toplarken koku yeteneği oldukça gelişmiş olan köpeklerden de faydalabilirsiniz. Böylece mantarlara daha kolay ulaşır ve daha taze toplama imkanını elde etmiş olursunuz. Tüm yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Ya da direkt olarak bu mantarın yemeğini yapabilirsiniz. Taze bir şekilde tükettiğinizde içerisindeki besinlerden daha fazla faydalanmış olacaksınız.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika