Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

‘Greenpeace Türkiye’den Orman Yangınlarına Yönelik Bilgilendirme

08 Ağustos 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»‘Greenpeace Türkiye’den Orman Yangınlarına Yönelik Bilgilendirme
‘Greenpeace Türkiye’den Orman Yangınlarına Yönelik Bilgilendirme

Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesi 10’uncu gününde. Antalya, Muğla, Adana, Aydın, Isparta ve Denizli ilçelerindeki yangınları söndürmek için mücadele hala devam ediyor.

Biz 2 gündür Muğla İkizce Köyündeyiz. Yangınla mücadele eden ekiplerin yararlanması için getirdiğimiz güneş enerjili şarj istasyonumuzun kurulumunu tamamladık.

 Gece boyu sahada olan ekipler ihtiyaç duyduklarında istasyonda elektronik cihazlarını şarj ediyorlar.

Dün Marmaris Belediyesi Koordinasyon Merkezi’ne tüm Türkiye’den gönderilen yardımlardan Mag Ame ve itfaiyenin ihtiyacı olan malzemeleri taşıdık.

Daha sonra İkizce Köyü’ne geçtik. Gelen haber üzerine alana hareket ettik fakat alana gittiğimizde rüzgar yön değiştirdi, yangın büyüdü ve ekiplerle birlikte geri dönmek zorunda kaldık. Dün müdahale edemediğimiz yangın neyse ki çok yayılmamış. Dün planımız doğrultusunda soğutma çalışmalarına destek olduk.

Yangınlarla mücadele devam ediyor, yaşadığımız iklim krizi Türkiye’de ve dünyada aynı anda çıkan orman yangınlarının başlıca sebebi. Şimdi, umutsuzluğa kapılmak yerine iklim krizi ile mücadele etmeye başlayabiliriz. Tüm Dünya ile, tüm canlılarla kurduğumuz ilişkiyi gözden geçirmek ilk adım. Tüm gezegen için daha adil, daha temiz, daha sağlıklı bir gelecek yaratmak bizim elimizde.

KAYNAK : https://www.enerjigazetesi.ist/greenpeace-turkiye-den-orman-yanginlarina-yonelik-bilgilendirme/-Greenpeace TürkiyeCansu & Gülşah

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika