Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Günde 30 ton atık çöpe değil dönüşüme gidiyor

24 Kasım 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Günde 30 ton atık çöpe değil dönüşüme gidiyor
Günde 30 ton atık çöpe değil dönüşüme gidiyor

Geri dönüşüm konusunda örnek çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, günde yaklaşık 30 ton geri kazanım atığı topluyor. Atıkları ayrıştırarak geri dönüşümünü sağlayan Nilüfer Belediyesi, hem çevrenin korunmasına hem de ekonomiye destek oluyor.

Geri kazanım atıklarının dönüşümü, tüm canlıların sağlığı açısından büyük önem taşırken, çevrenin ve doğal kaynakların korunmasında da en önemli etkenlerden biri. Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda önemli çalışmalara imza atıyor. 1995 yılından bu yana kentte geri kazanılabilir atıkları toplayan Nilüfer Belediyesi, 7’den 77’ye her yaştan insana verdiği eğitimler ve düzenlediği farkındalık yaratan kampanyalarla da, insanlarda bu konuda bilinç oluşmasını sağlıyor.

Çevrenin korunmasına destek olmak isteyen vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi’nin 444 16 03 numaralı telefonunu arayarak geri dönüşüm sistemine dâhil olabiliyor. Sisteme dâhil olan Nilüferliler geri kazanım atıklarını toplayarak, Nilüfer Belediyesi’nden ücretsiz olarak edindikleri geri kazanım poşetlerinde biriktiriyor.

Belirlenen programa göre tüm mahallelere giden Nilüfer Belediyesi ambalaj atığı toplama aracı, vatandaşların evlerinin önünden geri dönüşüm atıklarını topluyor. Günde yaklaşık 30 ton geri kazanım atığı toplayan Nilüfer Belediyesi, ilk olarak bu atıkları kağıt, metal, cam, plastik ve kompozit olarak ayrıştırıyor, ardından da geri dönüşüm firmalarına sevk ederek, dönüşümünü sağlıyor.

Bu sayede ekonomiye büyük katkı sağlayan Nilüfer Belediyesi, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması noktasında da örnek oluyor. Tehlikeli sayılabilecek atık olan pilleri de geri dönüşüm atıklarıyla aynı anda toplayan Nilüfer Belediyesi, iri hacimli mobilya atıklarıyla elektronik atıklarını da, vatandaşların adresinden alarak, dönüşümünü sağlıyor.


Yılda yaklaşık 12 bin adet geri dönüşüm kutusunu ücretsiz olarak dağıttıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer ’de geri dönüşüm sistemine dâhil olma oranının da yüzde 65 olduğuna dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi olarak 1995 yılından bu yana yaklaşık 110 milyon kilogram geri kazanım atığı toplandığını belirten Başkan Erdem, “Bu sayede yaklaşık 775 bin adet yetişkin ağacı kurtardık” dedi.

Sağlıklı bir yaşamın, sağlıklı bir çevreyle mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Tüm canlılar yaşamlarını sürdürebilmek için temiz havaya, temiz suya ve besine kısacası temiz bir çevreye ihtiyaç duyar. Havanın, suyun ve toprağın kirli olması, yaşayan tüm canlılar için tehlike demektir. Nüfusla birlikte artan tüketim de, bu konuda en önemli etkenlerden biri.

Bu konuda bilinçli hareket ederek, doğal kaynaklarımızı koruyabilir, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakabiliriz. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi olarak uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Düzenlediğimiz eğitim, kampanya ve etkinliklerle farkındalık yaratırken, hizmetlerimizle de öncü ve örnek oluyoruz” dedi.

HABER:BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika