Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Güneş Enerjili Bisikletle Çıkılan Dünya Turu’nda Sultanahmet Camii Molası!

24 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Güneş Enerjili Bisikletle Çıkılan Dünya Turu’nda Sultanahmet Camii Molası!
Güneş Enerjili Bisikletle Çıkılan Dünya Turu’nda Sultanahmet Camii Molası!

Fransa’da teknoloji mühendisliği üzerine çalışan 48 yaşındaki Jean Claude tarafından güneş enerjili bisikleti ile çıkılan dünya turunda Türkiye durağı olan Sultanahmet  Camii’nde mola verildi.

Claude, kendi tasarladığı bisikletin tavan kısmında bulunan paneller güneşten aldığı ışınları enerjiye çevirmektedir. Aküde biriken enerji ise kullanılarak bisikletin yol almasını sağlamaktadır.

“GELECEĞİN ARAÇLARI GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞACAK”

Bisikleti tamamen kendi tarafından yaptığı güneş enerjisi sistemi ile çalıştığını belirten Claude, amacının güneş enerjisi ile çok uzun mesafe yapılabileceğini göstermek olduğunu dile getirdi. Fransa’da teknoloji mühendisi olduğunu söyleyen Claude, “İstanbul’a ilk defa geldim dünya turumda bana heyecan veren yer burası olmuştur. Sultanahmet Camii’ni çok merak etmekteydim. Toplam olarak 15 bin kilometre civarı yol yapacağım. Geleceğin araçları güneş enerjisiyle çalışacak. Böylelikle temiz enerji ile uzun yollar yapılacağını göstermeyi hedeflemekteyim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK   : https://www.enerjigazetesi.ist/gunes-enerjili-bisikletle-cikilan-dunya-turunda-sultanahmet-camii-molasi/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+G%C3%BCncel+Haber+B%C3%BClteni%29

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika