Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3242 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Güney Marmara’ya Yenilenebilir Gençlik Enerjisi

11 Ağustos 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Güney Marmara’ya Yenilenebilir Gençlik Enerjisi
Güney Marmara’ya Yenilenebilir Gençlik Enerjisi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) yararlanıcı, Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitelerinin ortak olduğu, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programınca desteklenen, 6.432.145 Euro bütçeli Renewable Youth Energy / RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi / Yeniden Sen) Operasyonu Teknik Yardım bileşeni başlangıç (Kick-off) toplantısı online olarak gerçekleştirildi.

GMKA Balıkesir hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya; Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan ve kurum temsilcileri; GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender ve Ajans uzmanları; AB Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademisyenleri ve konsorsiyum temsilcileri katılım sağladı.

Süreyya Erkan, Hasan İskender ve Mustafa Balcı’nın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda konuşmacılar, operasyonun yenilenebilir enerji eğitimi açısından ulusal düzeyde büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, operasyonun 36 aylık uygulama sürecinin başarılı geçmesine yönelik temennilerde bulundular

Takım Lideri Andreas Dubois’in uygulama dönemine ilişkin sunumu ve Sözleşme Yöneticisi Burcu Sağlam’ın uygulama dönemi kurallarına ilişkin bilgilendirmesinin ardından toplantı sona erdi.

Yenilenebilir Enerji Bölgede Genç İstihdamı Arttıracak

Operasyon kapsamında 18 – 29 yaş arasındaki işsiz gençlere yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilebilmeleri için gerekli niteliklerin kazandırılması ve işsiz gençlerin yenilenebilir enerji alanındaki firma ve kurumlarda istihdamının artırılmasını amaçlanıyor.

Her iki üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezlerinde her biri üçer ay olmak üzere rüzgar, fotovoltaik ve biyogaz enerji alanında yenilenebilir enerji eğitimleri oluşturulacak ve uygulamalı eğitimlerin verilmesi için her iki üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezinde rüzgar, fotovoltaik ve biyogaz enerji sistemleri alanında laboratuvarlar kurulması planlanıyor.

Her bir yenilenebilir enerji sisteminde 80 mühendis/tekniker olmak üzere her iki üniversitede toplam 480 yeni mezun işsiz genç, yenilenebilir enerji sistemleri eğitimi alacak ve eğitim programının ardından yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren işletmelerde iki ay sürecek staj programına dahil edilecek.

Bu eğitimler operasyon kapsamında üniversitelerin uzaktan eğitim sistemine de aktarılacak.

Her iki üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezlerinin Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olması için Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) akreditasyon başvuruları yapılacak.

Sürekli Eğitim Merkezleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olduktan sonra, yenilenebilir enerji alanında mesleki yeterlilik sınavlarını yapma ve mesleki yeterlilik sertifikası verme yetkisine sahip olacak.

Her iki üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezinde akredite Global Wind Organization (GWO) eğitim merkezi kurulacak olup rüzgar enerjisi alanında temel güvenlik eğitimleri verilecek.

KAYNAK : Güney Marmara Kalkınma Ajansı

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika