Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Halk koronavirüsle boğuşuyor, Koza kayyumu altın peşinde

07 Nisan 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Halk koronavirüsle boğuşuyor, Koza kayyumu altın peşinde
Halk koronavirüsle boğuşuyor, Koza kayyumu altın peşinde
TMSF yönetimindeki Koza Altın İşletmeleri, Eskişehir Sivrihisar’da yaşam alanlarının yakınına siyanürlü ikinci atık depolama tesisi yapılması için harekete geçti.
CHP'li Utku Çakurözer (soldan ikinci) ve yöre halkı siyanür havuzunun yapılacağı alanda.

CHP’li Utku Çakurözer (soldan ikinci) ve yöre halkı siyanür havuzunun yapılacağı alanda. | Fotoğraf: twitter.com/utkucakirozer

Halk ülke çapında koronavirüs salgınıyla boğuşurken TMSF’nin daha önce el koyduğu  Koza Altın İşletmeleri, Eskişehir Sivrihisar’da yaşam alanlarının yakınına siyanürlü ikinci atık depolama tesisi yapılması için çalışmalara başladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Binlerce Sivrihisarlının, Eskişehirlinin yaşamını, hayvanların sağlığını, doğayı, tehlikeye atacak siyanür havuzu için bu acele neden? Havayı, toprağı, suyu, koyunu, kuşu, insanı zehirleyecek adımdan derhal vazgeçin” dedi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, siyanürlü atık havuzunun yapılacağı alanı ziyaret eden Çakırözer, 40 hektar alan içinde 1 milyon 750 bin metreküp kapasiteli atık depolama göleti inşa edileceğini belirterek “Altın madeninin siyanür ile temizlenmesinden sonra ortaya çıkan atıklar bu dev gölete bırakılacak.

Bu göletin yapılacağı yer Kaymaz Mahallemizin dibi. Baktığınızda evler gözüküyor. Bu atık havuzu Eskişehir’deki tüm canlılar için bir tehlike oluşturmakta” dedi.

YURTTAŞLAR TEPKİLİ: KİMSE ZEHİR SOLUMAK İSTEMEZ

Kaymaz Mahalle Muhtarı Bayram Canigür, 12 Mart’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen yazının 31 Mart’ta ulaştığını ifade ederek “Koronavirüs ile mücadele döneminde bu yazı bize geç geldi. Sosyal izolasyon nedeniyle mahallemizde yaşayanları doğru dürüst bilgilendiremedik bile” diye konuştu.Reklam

Kaymaz Koruma Derneği yöneticilerinden Reha Önen, “Kim evinin kapısının önünde zehir solumak ister? Hayvanlarımız, insanlarımız ölüyor. Sadece yüzde 1’i kendi eceliyle ölüyor. Gerisi hep kanserden. Kapımızın dibine zehirli siyanür göleti yapılmasın” dedi.

KAYNAK : (HABER MERKEZİ)https://www.evrensel.net/haber/401529/halk-koronavirusle-bogusuyor-koza-kayyumu-altin-pesinde

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika