Dolar : Alış : 32.1650 / Satış : 32.2229
Euro : Alış : 34.8285 / Satış : 34.8912
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İhlas Holding CEO’su Cahit Paksoy FETÖ/PDY destekten tutuklandı

27 Ağustos 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İhlas Holding CEO’su Cahit Paksoy FETÖ/PDY destekten tutuklandı
İhlas Holding CEO’su Cahit Paksoy FETÖ/PDY destekten tutuklandı

11678

FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İhlas Holding CEO’su Cahit Paksoy tutuklandı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ’ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden, aralarında İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy’un da bulunduğu 18 kişi daha tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 32 şüphelinin daha sorgusu tamamlandı. Ayrı gruplar halinde nöbetçi hakimliklere sevk edilen 32 şüpheliden, aralarında bir dönem Akfa Holding’de görev yapan İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy ile Murat Sungurlu, İsmail Canan, Asım Sayın, İbrahim Sayın gibi tanınan isimlerin de bulunduğu 18 kişinin, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “terörizmin finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet” gibi suçlardan tutuklanmasına karar verildi. Hakimlikler, serbest bırakılan 14 kişinin 13’ü için adli kontrol şartı getirdi. Son tutuklamalarla beraber, soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 35’e yükselmiş oldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ’ye yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 120 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerden 102’si yakalanmıştı.

04 cahit paksoy

PAKSOY’UN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ’ye düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanmasına karar verilen İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy’un hakimlik sorgusunun detayları ortaya çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Paksoy, Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği’nce “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “terörizmin finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet” suçlarından tutuklandı. Paksoy, hakimlik sorgusunda, Paksoy Holding, Muteber Altın ve Albero AŞ dışında herhangi bir şirkette ortaklığı bulunmadığını, 1992-1996 yılları arasında Marmara İnşaat’ın kurucu genel müdürü olduğu için ABD’de yaşadığını, 2006-2012 yılları arasında da Ülker grubunun ABD kıtası genel müdürlüğünü yaptığını anlattı.

268121

Paksoy, şunları kaydetti: “Fetullah Gülen’i hiç görmedim. Ben himmet adı altında FETÖ örgütüne hiç bir şekilde para toplanması olayına karışmadım. 2013 yılı Mart ayından fiili olarak 2014 Mayıs ayına kadar Fatih Aktaş’ın şirketi Akfa Holding’e danışmanlık hizmeti yaptım. Şu anda da İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisiyim. İhlas Holding’de yılbaşından bugüne görev almaktayım. Bu holding ile FETÖ terör örgütü taban tabana zıttır. Zaten İhlas Finans kuruluşu da bu terör örgütü tarafından batırılmıştır. Ben son 25 yılımı birçok firmada geçirdim. Benim talihsizliğim 1,5 yılımı Akfa Holding’de hiç bir imza yetkisi olmadan geçirmektir.”

thumbs_b_c_209156342e2e89f67ea07a8e26106426

TUTUKLAMA GEREKÇESİ

İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy’un da aralarında bulunduğu şüphelilerin tutuklama kararını veren Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin gerekçesinde, şüphelilerin, Akfa holding çalışanları ve ortakları ile para transferi yapan diğer şirketlerin sahipleri, ortakları veya yöneticileri oldukları belirtildi. Söz konusu şüphelilerin 17-25 Aralık 2013 tarihinde meydana gelen kalkışmadan sonra dahi eylemlerine anılan şekilde devam ettikleri vurgulanan kararda, çalışanların maaşlarıyla uyumlu olmayacak şekilde holding şirketlerine, toplumun dini duyguları sömürülmek suretiyle toplanmış olan burs, kurban ve himmet paralarının aktarıldığı, bazen de bu aktarılan paraların aynı çalışanlara maaşlarıyla uyumlu olmayacak şekilde gönderildiği kaydedildi. Kararda, bu işlemin de MASAK ve diğer kurumlar tarafından takibini zorlaştırmak için yapıldığı anlatılarak, en son holding yetkilileri tarafından devir daim yaptırılan bu paranın da FETÖ/PDY’nin yurt dışında bulunan kurumlarına aktarıldığı, örgütün yurt içi kullanımına sunulduğu ifade edildi. Şüphelilerin bu şekilde terör örgütünün finansmanını sağladıkları ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini akladıkları yönünde kuvvetli suç şüphesi olarak kabul edilebilecek somut deliller bulunduğu aktarılan kararda, şüphelilerin kaçma ve delilleri karartma şüphesi altında oldukları, dosya kapsamında firari konumda olan şüphelilerin bulunduğu, delillerin henüz toplanmamış oluşu gibi gerekçelerle ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verildiği bildirildi.

CAHİT PAKSOY KİMDİR?

Cahit Paksoy, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 1989 yılında İsveç’in Malmö kentinde Teknik Yöneticilik konusunda master programı yapmış ve ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme İktisadi Enstitüsü Bölümü’nde doktorasını yapmıştır. 1981 yılında Deniz Nakliyatı T.A.Ş’de mühendis olarak iş yaşamına başlamıştır. 1993-95 yıllarında Marmara Inc. şirketinde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Aynı yıllarda yine Deniz Nakliyatı T.A.Ş.’de Amerika Kıtası Ülke Temsilciliği yapan Cahit Paksoy, 1996 yılında Turktel Grup Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuş, 2002-2004 yılları arasında AYCELL’de ve Türk Telekom’da, 2004-2006 arasında ise AVEA’da CEO olarak görev yapmıştır. 2006-2013 yılları arasındaki döneminde Yıldız Holding’de Ambalaj ve Bilişim Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. 2013-2016 yıllarında pek çok yerli ve yabancı şirket için yönetim, strateji ve pazarlama gibi alanlarda üst düzey danışmanlık yapan ve aynı zamanda TÜSİAD Üyesi olan Cahit Paksoy, Nisan 2016 itibariyle İhlas Holding CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika