Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İklim Değişikliği Rüzgar Enerjisini Nasıl Etkiler?

10 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İklim Değişikliği Rüzgar Enerjisini Nasıl Etkiler?
İklim Değişikliği Rüzgar Enerjisini Nasıl Etkiler?
İklim değişikliğinin, Avrupa’da rüzgar enerjisi üretimi için büyük bir zorluk oluşturduğu açıklandı.

Karlsruhe Institute of Technology’de (KIT) araştırmacılar tarafından mekansal ve geçici olarak yüksek oranda çözümlenmiş iklim modelleri kullanılarak yürütülen bir araştırmanın sonuçları, iklim değişikliğinin Avrupa’nın rüzgar enerjisi üretimini etkileyeceğini ortaya koydu.

 

 

Araştırmaya göre, tüm Avrupa kıtasının ortalama rüzgar enerjisi üretimi, 21. yüzyılın sonlarında biraz değişecek ancak daha güçlü mevsimsel dalgalanmalar ve daha düşük rüzgar fazlarının meydana gelmesi bekleniyor.

Analiz, 21. yüzyılın sonlarına kadar Avrupa için kıta ölçekli ortalama rüzgar enerjisi üretimininde küçük çeşitliliklerin bekleneceğini ortaya koyuyor. Bu varyasyonların artı / eksi yüzde 5 aralığında kalması gerekiyor ancak IMK-TRO’da “Bölgesel İklim ve Hava Tehlikeleri” grubuna liderlik eden Profesör Joaquim G. Pinto, “Bazı ülkeler için, artı / eksi yüzde 20 aralığında çok daha yüksek değişiklikler beklenebilir. Ayrıca, bu değişiklikler güçlü mevsimsel dalgalanmalara maruz kalabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Çalışmaya göre, günlük, yıllık zaman ölçeklerinden, kuzey, orta ve doğu Avrupa’nın büyük bölümleri için farklı zaman ölçeklerinde rüzgar enerjisi üretimindeki değişkenliğin artması bekleniyor. Güç üretimi için optimum rüzgar hızlarının, deniz alanlarında daha az sıklıkta gerçekleşmesi beklenmektedir. Aynı zamanda, kıta Avrupası üzerinden saniyede 3 m’nin altına inen rüzgar hızlarına sahip daha sık düşük rüzgar fazları bekleniyor. Bu rüzgar enerjisi üretiminin oynaklığını daha da artıracaktır.

Kuzey, orta ve doğu Avrupa’nın büyük bölümleri için farklı zaman ölçeklerinde rüzgar enerjisi üretimindeki değişkenliğin artması bekleniyor. Güç üretimi için optimum rüzgar hızlarının, deniz alanlarında daha az sıklıkta gerçekleşmesi öngörülüyor. Aynı zamanda, kıta Avrupası üzerinden saniyede 3 mlin altına inen rüzgar hızlarına sahip daha sık düşük rüzgar fazları bekleniyor. Bu; rüzgar enerjisi üretiminin oynaklığını daha da artıracak bir durum.

Tahminlere göre, iklim değişikliği farklı bölgelerde rüzgar enerjisi üretimini farklı şekillerde etkileyecek.

IMK-TRO’nun “Bölgesel İklim ve Hava Tehlikeleri” grubunun üyesi olan Julia Mömken, “Baltık ve Ege’de rüzgar enerjisi üretimi iklim değişikliğinden yararlanabilir. Buna karşılık, Almanya, Fransa ve İber Yarımadası için olumsuz etkiler bekleniyor.” dedi.

Öngörülen değişiklikler, Avrupa’da rüzgar enerjisi üretimi için büyük zorlukların ortaya çıkacağı anlamına geliyor. Ancak, merkezi olmayan rüzgar enerjisi üretiminin yaygın kullanımı ve daha geniş ve güvenilir bir Avrupa elektrik dağıtım şebekesi gibi uygun karşı önlemler, iklim değişikliğinin rüzgar enerjisi üretimi üzerindeki etkilerini azaltabilir.

KAYNAK : https://www.enerjiportali.com/iklim-degisikligi-ruzgar-enerjisini-nasil-etkiler/

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika