Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İklim Krizi, Avustralya’daki Yangınlar ve Azalan Yağışlar

14 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»İklim Krizi, Avustralya’daki Yangınlar ve Azalan Yağışlar
İklim Krizi, Avustralya’daki Yangınlar ve Azalan Yağışlar

Avustralya’da günlerdir devam eden ve yaşanma sıklığının arttığı yangınlar birçok evin hasar görmesine neden oldu. Avustralya hükümetinin iklim krizinden bahsetmemesi ve eylemsizliği yoğun eleştiri topluyor.

New South Wales ve Queensland eyaletlerinde günlerdir devam eden yangınlar sonucunda New South Wales’te bir haftalık olağanüstü hal ilan edildi. New South Wales’te yangınların kontrol altına alındığı ancak Queensland’de 80’den fazla yangının olduğu, 1 milyon hektarlık bir alanın yandığı ve 350’den fazla koalanın öldüğü belirtiliyor.

Sydney için de ilk defa yangın uyarısında bulunuldu. Günlerdir devam eden yangınların Avustralya tarihindeki “en tehlikeli kontrol edilemeyen yangın haftası” olduğu ifade ediliyor. Meteoroloji geçtiğimiz Pazartesi günü ülkenin tamamı için yağmur yağmayacağını öngörmüştü.

İklim Krizi Yangın Mevsimlerini Uzatıyor

Avustralya Meteoroloji Bürosu (ABM) Avustralya’da, özellikle güneydoğu bölgesinde yangınların yaşanma sıklığının arttığını ve yangın mevsimlerinin süresinin uzadığını söylüyor. Kış aylarındaki yağış miktarı güneydoğu bölgesinde azalırken, ülkede sıcaklıklar yükseliyor.

Avustralya, çalılık alanlarda çıkan yangınlara uygun ortamı sağlayan sıcak hava dalgalarını daha sık yaşamaya başladı. ABM uzayan yangın mevsimlerinin ve artan sıcak hava dalgalarının iklim kriziyle ilişkili olduğunu söylüyor.

KAYNAK : https://www.iklimhaber.org/iklim-krizi-avustralyadaki-yanginlar-ve-azalan-yagislar/

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika