Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İklim krizi bütün dünyayı sarsıyor.

27 Temmuz 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»İklim krizi bütün dünyayı sarsıyor.
İklim krizi bütün dünyayı sarsıyor.

İklim krizinin etkileri bütün dünyada etkisini gösteriyor. Türkiye henüz Düzce’de yaşanan acıları konuşurken Avrupa rekor sıcaklıklarla baş etmeye çalışıyor, Nepal’de selden, Çin’de toprak kaymasından ölüm haberleri geliyor.

Nepal’de 111 ölü

Nepal’de son haftalarda etkili olan şiddetli muson yağışlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 111’e yükseldi.

Afetlere bağlı en son ölümlerin, iki gündür aşırı yağışların etkili olduğu Lamjung ve Gulmi bölgelerinde kaydedildiğini aktaran yerel kaynaklar, ülke genelindeki sel ve toprak kaymalarında 67 kişinin yaralandığını, 41 kişiden ise haber alınamadığını belirtiyor.

Acil durum yetkilileri, bazı nehirlerdeki su seviyesinin tehlikeli boyuta çıkabileceği uyarısında bulundu.

Yerel medyada, Rautahat bölgesinin bazı kesimlerinin aşırı yağışların ardından sular altında kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Ülkede sellerden etkilenen bölgelerde sağlık hizmetlerinin kısıtlı olması nedeniyle salgın hastalıkların baş göstermesinden endişe edildiği kaydedilmişti.

Çin’de kayıplar büyüyor

Çin Hükümetinden yapılan açıklama ülkenin güney batısında yer alan Guizhou eyaletinde son yağışların neden olduğu toprak kaymasında 11 kişin öldüğü, 42 kişiden haber alınamadığı bildirildi. Uluslararası gözlemciler ölü sayısının çok daka yüksek olmasından endişe ediyor.

560 kişilik kurtarma ekibinin çamur altında kalan kayıp insanları aramayı sürdürdüğü açıklandı.

Çin’in kırsal ve dağlık bölgelerinin yoğun yağmurlar sonrası ciddi tahribatlara uğradığı biliniyor. Çin’in resmi Xinhua Haber Ajansının bildirdiğine göre Guizhou eyaletinde bu yılın ilk yarısında seller ve toprak kaymasından 2.2 milyon kişi etkilenmiş. Maddi zararın ise 3.1 milyar Yuan (450 milyon $) olduğu tahmin ediliyor.

Avrupa’da sıcak dalgası

Almanya, mevsim normallerinin üstünde aşırı sıcak bir yaz geçiriyor. Ülkede sıcaklık ilk kez 42 derecenin üstüne çıktı. Alman Meteoroloji Kurumu’nun henüz kesinleşmeyen verilerine göre 25 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Lingen kentinde ölçülen 42,6 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı.

Aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle yaşlılara evden çıkmamaları çağrısı yapılırken sıcak hava dalgası Alman siyasetinin gündemine de girdi. Muhalefetteki Yeşiller Partisi 30 derecenin üstündeki sıcaklıkların bazı kişiler için tehlikeli olabileceğine işaret ederek çalışanların haklarının genişletilmesi talebinde bulundu.

Fransa, İngiltere ve Hollanda’da da sıcaklık rekorları kırılırken, sıcak hava dalgasının gündelik hayatı olumsuz yönde etkilediği gözleniyor.

KAYNAK : https://yesilgazete.org/blog/2019/07/26/iklim-krizi-butun-dunyayi-sarsiyor-avrupada-sicak-nepalde-sel-cinde-toprak-kaymasi/

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika