İklim krizi çölleşme sürecini hızlandırıyor

Yeşil Gazete Tv’deki Prof. Dr. Murat Türkeş’in konuk olduğu Bu Gün programında 17 Haziran, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü vesilesiyle çölleşmeyi tetikleyen faktörler ve bununla nasıl mücadele edilebileceği konuşuldu.

Yeşil Gazete’nin Bu Gün programının beşincisinde 17 Haziran, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü konuşuldu. Yeşil Gazete’den Defne Sarıöz‘ün konuğu, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi‘nden Prof. Dr. Murat Türkeş oldu.
Programda, dünyada ve Türkiye‘de çölleşmenin canlılar için yarattığı tehlikelere, iklim değişikliğinin çölleşme sürecini nasıl hızlandırdığına ve bununla mücadele yöntemlerine değinildi.
Türkeş, modern çölleşme kavramında arazi bozulumunun ve iklim değişikliğinin öneminin altını çizdi.
Türkiye orta risk altında
Gıda güvenliğinde etkilenebilirlik açısından bakıldığında Türkiye ve Akdeniz ülkelerinin büyük bir kısmının orta risk altında olarak tanımlandığını belirten Türkeş, gelecekte bu durumun göçleri nasıl etkileyeceğini anlattı.
Kuraklık, çölleşme ve iklim değişikliği sorununun bütüncül bir anlayışla ele alınması gerektiğini kaydeden Türkeş, risk analizinin doğru yapılmasının, sorunla mücadeledeki önemini vurguladı. Türkeş doğru sulama yöntemlerinin tarım alanlarını çölleşme karşısında nasıl koruyacağına dair de örnekler verdi.
KAYNAK : https://yesilgazete.org/blog/2020/06/17/murat-turkes-ile-bu-gun-iklim-krizi-collesme-surecini-hizlandiriyor/
HABER : BÜLENT ÖZGEN
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar