Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İngiliz halkının verdiği bu kararı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum

25 Haziran 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İngiliz halkının verdiği bu kararı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum
İngiliz halkının verdiği bu kararı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum

erdogan_dan_cameron_a_sert_sozler_h44127_dbc7d

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’nin AB’den çıkış kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici İş Adamları Derneğince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, “2002-2007 yılları arasında Türkiye‘yi istikrarsız hale getirmek için girişilen çabalar sonuç vermeyince 2013’ten itibaren yeni ve daha cüretkar bir projeyi devreye soktular ama ne yaptılarsa olmadı. Finans oyunları kafi gelmedi, Türkiye eksilenin yerine yenisini süratle koymayı başardı. Halkın bir kesimini sokağa dökme çabaları netice vermedi.Bir ay içinde nefesleri kesildi. Herkes evine, işine, gücüne döndü.” diye konuştu.”Biliyoruz ki boş durmayacaklar. Mevcut sorunları kaşımayı sürdürmenin yanında, yeni senaryolarla, yeni tuzaklarla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:”Milletimiz tüm bu saldırılara, tüm bu oyunlara karşı sağlam bir duruş sergilemiştir. Biz şunun gayet iyi farkındayız. Milletimizin bize verdiği destek, şahsımıza değil, işte bu saldırılar karşısında kendi adına verdiğimiz mücadeleyedir. Biz hep birlikte, bu mücadeleyi samimiyetle ve kararlılıkla sürdürdüğümüz müddetçe milletimizin desteğinin bizimle olacağından en küçük bir şüphe duymuyorum.”

ingiltere-de-ab-den-cikma-referandumu-yaklasiyor-2167578

“Ayın 30’unda Osman Gazi Köprüsü’nün açılışını yapacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Haziran’da Osman Gazi Köprüsü’nün açılışının yapılacağını belirterek, “İstanbul’dan Osman Gazi Köprüsü’nü geçiyoruz ta Orhan Gazi’ye kadar ‘non stop’ gidiyoruz. Nereden nereye… Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos’ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak. Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı’dan girilecek ta Akyazı’dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık’ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli’ni de çalıştırmaya başlayacağız.” dedi.

mehmet_simsekten_camerona_kapak_gibi_yanit

“İngiliz halkının kararı yeni bir dönemin başlangıcıdır”
İngiltere’nin AB’den ayrılma kararını da değerlendiren Erdoğan, “Demokrasiye, milli iradeye saygıyı esas alan bir siyasi anlayışın mensupları olarak referandum sonuçlarının İngiliz halkı için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm dünyayla birlikte biz de referandum sonucunun ‘evet’ olarak çıkmasını bekliyorduk ama sonuç bu şekilde tecelli etti. İngiliz halkının verdiği bu kararı İngiltere ve Avrupa Birliği için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Avrupa Birliği’ne yönelik, “Biz Avrupa Birliğini önemsedik ve bu yolda bir gayret ortaya koyduk ama hep bizi oyaladınız. Beraber müzakere masasına oturduğumuz kişilerle maalesef bizi ayırt ettiniz. İşte son olarak göçmenler konusunda takındığı insani ve ahlaki olmayan yaklaşım, Avrupa Birliğinin tutarlılığını ciddi şekilde tartışmaya açmıştır. Avrupa’da yükselen ırkçı ve İslamofobik akımlar ile -kimse demesin Avrupa İslamofobik değil. Hayır, işte ben söylüyorum- şu anda Türkiye’ye yapılan uygulama İslamofobiktir, onun için bizi almakta bunlar gecikiyorlar.” eleştirisinde bulundu.

cumhurbaskani-erdogan-dan-cameron-a-carpici-sozler-7245948

” ‘İkicikli davranmayın’ dedik, bunlarla bütün müzakerelerde hep şunu söylemişimdir. Alacaksanız, ‘buyurun’ deyin, almayacaksanız ‘boşuna uğraşmayın, almayacağız sizi, bizi de yormayın, siz de yorulmayın’ deyin. Ama hep aldattılar, dürüst davranmadılar. İşte şimdi buyurun İngiltere… Ne dedi? ‘3000 yılına kadar Türkiye giremez’ dedi. Şimdi ne oldu? Hadi buyur bakalım, 3 gün bile dayanamadın bak… İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, ‘Böyle bir ayırım yapamazsınız’ diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika’da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika