Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

IŞİD’den Büyük Saldırı

12 Nisan 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»IŞİD’den Büyük Saldırı
IŞİD’den Büyük Saldırı

fft99_mf4997562

Cenevre’de barış görüşmeleri bu hafta başlıyor ama Suriye’de çatışmalar da devam ediyor. IŞİD’in Türk sınırında muhaliflere karşı saldırıya geçtiği ve Batı’nın desteklediği muhaliflerden iki kasabayı geri aldığı belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, terör örgütü IŞİD‘in Türkiye sınırındaki el-Rai kasabasını muhaliflerden geri aldığını duyurdu. Özgür Suriye Ordusu el-Rai’yi IŞİD’den Cuma günü almıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi IŞİD militanlarının Sheikh Reeh ile el-Bal kasabalarını da Pazar günü geri aldığını duyurdu. Gözlemevi, saldırının IŞİD’in son bir yıl içinde gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olduğu belirtiyor. Bölgeden gelen bilgilere göre IŞİD, muhaliflerin elinde tuttuğu Kafr Shousha’da da intihar saldırısı düzenledi.

isid-saldiriya-gecti--1897202

DÖRT GÜNDE İKİ KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

Suriyeli muhalifler, dört gün önce IŞİD kontrolündeki el-Rai kasabasını ele geçirmişti. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) öncülüğündeki muhaliflerin, iki gün süren çatışmaların ardından Türkiye sınırındaki kasabaya girdiği açıklanmıştı. Bu arada Rus hava kuvvetleri ile Suriye Ordusu’nun Halep’i muhaliflerden geri almak için operasyon başlatmaya hazırlandığı belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklamayı Suriye Başbakanı yaptı. Rejim güçleri ile muhalifler arasında Halep yakınlarındaki çatışmalar zaten ateşkesi bozulmanın eşiğine getirmiş durumda. Sürekli ihlal edilen ateşkes ile ilgili olarak iki taraf birbirlerini suçluyor.

1234325-640x360

Bu ay içinde Halep’in güneyinde muhalifler bazı kazanımlar elde etti. Esad’ın geleceği konusunda anlaşma sağlanabilmiş değil. Diplomasi alanında da fazla değişen bir durum yok. Barış görüşmelerinin bu hafta Cenevre’de yeniden başlaması öngörülüyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, terör örgütü IŞİD’in Türkiye sınırındaki El Ray kasabasını muhaliflerden geri aldığını duyurdu. İngiliz Reuters haber ajansı, IŞİD’in muhaliflerle yoğun çatışmaların ardından kasabayı tekrar ele geçirdiğini aktardı. IŞİD, dün de El Ray kasabası yakınında bulunan Şeyh Reh ve el-Bal köylerinin kontrolünü ele geçirdi.

isid35

“IŞİD’İN 1 YILDIR GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EN VAHŞİ SALDIRI”

Gözlemevi’nin “IŞİD’in 1 yıldır gerçekleştirdiği en vahşi saldırı” olarak tanımladığı operasyon sırasında, bölgedeki diğer yerleşim birimlerinin yakınında da bombalar patlatıldığı ifade edildi. Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhalifler, perşembe günü IŞİD kontrolündeki El Ray kasabasını ele geçirmişti. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) öncülüğündeki muhaliflerin, iki gün süren çatışmaların ardından kasabaya girdiği açıklanmştı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika