Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İşkenceyle fuhuş yaptırılan kadınların anlattıkları

12 Nisan 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İşkenceyle fuhuş yaptırılan kadınların anlattıkları
İşkenceyle fuhuş yaptırılan kadınların anlattıkları

456604       images_65900ccc42bf46aad445

Lübnan güvenlik güçlerinin geçen hafta insan  tacirlerinin elinden kurtardığı hapis ve işkenceyle fuhuşa zorlanan Suriyeli  kadınlar yaşadıkları acıyı Haber Ajansı’na anlattı.  Lübnan’da geçen cuma günü iç güvenlik birimlerinin evlere düzenlediği  baskın sonucu ortaya çıkan, insan ticareti yapan şebekenin ağına düşürdüğü çoğu  Suriyeli 75 kadının yaşadıkları Lübnan kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Olayın ardından, kürtajın yasak olduğu Lübnan’da, şebeke ile iş  birliği yaparak fuhuşa zorlanan kadınlara kürtaj yaptığı iddia edilen doktor  tutuklandı ve sağlık bakanlığı tarafından meslekten men edildi. İnsanlık dışı  muameleye maruz kalan, hapsedilen mağdurların ifadelerinde yer alan ve Suriye’den  gelen kadınları şebekenin ağına düşüren İmad Rihavi ve ortağı Ali Hassan ise hala  aranıyor. Ülkedeki siyasetçilerinden Sosyalist İlerlemeci Parti Lideri Velid  Canbolat, ülke gündemini sarsan olaya dair sosyal medya üzerinden yaptığı  paylaşımda, “Çete yıllardır bu işi yapıyordu ve yetkililer bunun farkındaydı.”  iddiasında bulundu.

tumblr_ntjem4jxrn1qzl4yeo1_500

“Aynı yer 6 ay önce de basılmış, sorumlular serbest bırakılmıştı”

AA muhabirine konuşan mağdurlar, çalıştıkları yerin altı ay önce  “ruhsata uygunsuzluk” nedeniyle basıldığını, emniyete götürüldüklerini, çetenin  başındaki Rihavi’nin de sorgu esnasında müşteri gibi davrandığını söyledi.  Mağdurlar, emniyette durumlarını açıklamaya çalışmalarına rağmen söylediklerinin  dinlenmediğini, serbest bırakılıp tekrar çetenin eline düştüklerini aktardı. Çalıştırıldıkları restoranların bodrumunda dış dünyayla iletişim  olmadan hapsedilen mağdurlar, kaçmamaları için her gün başlarında koruma  dedikleri kişilerin beklediğini kaydetti.

1561097

“Müşteriler fark etmesin diye ayaklarımızın altına kırbaçla  vururlardı”

İki buçuk yıldır şebekenin hapsettiği Sali (27) lakaplı Suriyeli  kadın, şebekenin aranan ismi İmad ile evlilik amacıyla tanıştığını belirterek,  “Bana evlenince birlikte yaşayacağımız evi tamamlamak için üç ay bir yerde garson  olarak çalışmam gerektiğini söyledi. İlk akşam, restorana gittiğimde içeride  çalışan kadınların kıyafetini görünce şaşırdım ve burada çalışmak istemediğimi  söyledim.” dedi. Sali, sözlerini şöyle sürdürdü:  “İmad, o akşam orada kalmamı istedi. Ertesi gün çıkmak istediğimde ise  kapılar kapalıydı. Korumalar, dışarı çıkmak için İmad’dan izin almam gerektiğini  söyledi. İmad geldiğinde, elinde kırbaç vardı ve diğer kızlara seslenerek ‘ben  gitmek isteyenlere ne yaparım’ dedi.

1220795_180780f3042e2badde394b89c3f3a422_640x640

Ben de korktum, vazgeçtim. Ancak 15 gün  sonra dayanamadım ve ‘gitmek istiyorum’ dedim. O zaman beni sandalyeye oturtup  ‘artık gitmek istemiyorum’ diyene kadar kırbaçladı. Müşteriler fark etmesin diye  ayaklarımızın altına kırbaçla vururlardı.” Sali, şebekenin çökertilmesini sağlayan olaya dair ise “Ben ve  beraberimdeki birkaç kız kaçmayı planladık. Kaçmaya çalışırken korumalar üçümüzü  yakaladı ancak beş kişi kaçtı. İmad, beni yatağa bağlayıp kamçılamaya başladı.  Ancak çok kamçılamadı çünkü cumartesi günüydü ve çalışmamız gerekiyordu. Seni  ‘pazartesi günü döveceğim’ dedi. Ancak dövemedi pazar günü evi bastılar. Gün  ışığını, arabaların ve sokakların nasıl olduğunu unutmuşum.” ifadelerini  kullandı.

12938193_1705589432991350_5770621002596831527_n

“İşkence ve darp edildikten sonra razı oldum”

Suriye’nin Süveyda bölgesinde yaşarken, ülkesindeki iç savaştan  kaçarak Lübnan’a sığınan Rana (24) da amcasının  evine geldiğini ancak amcasının  yanından ayrıldıktan sonra Cünye bölgesinde birkaç kızla kalmaya başladığını  anlattı. İmad isimli kişiyle restoranda iş bulacak diye tanıştığını ancak işin  içeriğini öğrendikten sonra reddettiğini ifade eden Rana, “İşkence ve darp  edildikten sonra razı oldum.

676083-iskenceyle-fuhus-yaptirilan-kadinlar-konustu-570620e4ed4a6

Daha sonra hamile kaldım ve beni kürtaja  götürmediler, dört ayın sonunda kürtaj zorlaştı. Bana ilaç verip cenini  öldürdüler. Çalıştığımız yere baskın yapıldığında ben kürtajdan yeni gelmiştim.  Emniyette, bayılıp duruyordum. İmad, hakkında müşteriymiş gibi rapor tuttular.  Burada, bize hiçbir şey sormadılar. Bildiklerini yazdılar. Biz bir şeyler  anlatmak istediğimizde de bize copla vuruyorlardı.” şeklinde iddiada bulundu. Lübnan güvenlik güçlerinin, geçen hafta “fuhuşa zorlanan ve dövülen”  çoğu Suriyeli 75 kadını, “ülkenin en tehlikeli” insan taciri şebekesinin elinden  kurtardığı bildirilmişti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika