Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İspanya’da yolsuzlukla suçlanan Prenses Cristina Yargıç önüne çıktı

13 Ocak 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İspanya’da yolsuzlukla suçlanan Prenses Cristina Yargıç önüne çıktı
İspanya’da yolsuzlukla suçlanan Prenses Cristina Yargıç önüne çıktı

 

032532171485256948e9367b0a9734c269027prenses

 

 

İspanya’da yolsuzlukla suçlanan Prenses Cristina ve eşi Inaki Urdargarin dün yolsuzluk iddialarıyla yargıç önüne çıktı. Savcılığın resmi suçlaması yok. ‘Temiz Eller’ adlı derneğin suçlamasıyla sanık koltuğuna oturan Prenses, mahkemeye eşiyle birlikte geldi. Eski İspanya Kralı Juan Carlos’un kızı, şimdiki Kral Felipe’nin kızkardeşi olan Prenses Cristina(50) ve eşi Inaki Urdangarin (47), dün yolsuzluktan yargıç önüne çıktı. Prenses’e yönelik suçlamaların düşürülmesi yolundaki çağrıya “Hukuk önündeki eşitlik ilkesine aykırı olacağı” itirazı yapıldı.
Ağır hapis cezası istemi: Dört çocuk annesi Cristina, 1975 yılında diktatör Franco öldüğünden bu yana yargılanan ilk kraliyet üyesi. Duruşma dün Mayorka’da yapıldı. Vergi yolsuzluğuyla suçlanan Prenses 8 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Eski madalyalı hentbol oyuncusu olan eşi Urdangarin ise zimmete para geçirmek, nüfuzunu kullanmak, belgelerde sahtecilik, para aklama, resmi görevi suistimal etmek ve vergi yolsuzluğuyla suçlanıyor. Urdargarin 19 yıla kadar hapis cezası alabilir.Temiz Eller davacı: Duruşma başlar başlamaz Prenses Cristina’nın avukatları, müvekkilleri hakkındaki suçlamaların düşürülmesini istedi. Savcılar, yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle şimdiye kadar suçlama getirmedi. Ancak üçüncü taraflar, suçlama için bastırabiliyor. Bu durumda halkı temsil ettiğini belirten ‘Temiz Eller’ (Manos Limpias) grubu davanın düşürülmesini reddetti, bunun anayasanın önünde herkesin eşit olduğu ilkesine aykırı olacağını savundu. Yoğun ilgi: Davaya tüm dünya büyük ilgi gösterdiğinden, duruşma mahkeme binasından, Palma’nın dış mahallelerinden birinde olan kamu yönetimi okulu binasına alındı. Mahkeme önünde az sayıda kişi de protesto gösterisinde bulundu. Ulusal ve uluslararası 84 medya kuruluşundan 600’e yakın gazetecinin akredite olduğu davanın haziran ayına kadar sürmesi öngörülüyor.

PARAYI DANS DERSİ İÇİN HARCADILAR

Dava Prenses’in eşi Undangarin’in kurduğu ve 2004-06 yıllarında başında olduğu hayır kuruluşu Noos Enstitüsü ile alakalı. Undangarin ile iş ortağı Dieo Torres, kamu kaynaklarından 6.2 milyon doları zimmete geçirmekle suçlanıyor. Urdargarin’in bağlantıları sayesinde sportif etkinlikler düzenlemek için abartılı ihaleler aldığı, parayı Aizoon isimli şirkete aktararak kişisel harcamaları için kullandıkları öne sürülüyor. İddiaya göre bu para Barcelona’daki malikâne, dans dersleri gibi özel masraflar için harcandı.

 

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika