Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İstanbul Sağlık Turizm Derneği Toplandı

17 Şubat 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İstanbul Sağlık Turizm Derneği Toplandı
İstanbul Sağlık Turizm Derneği Toplandı

TURSAF çatısı altında yapılanan İstanbul Uluslararası Sağlık Turizm Derneği ikinci toplantısını yaptı.

İstanbul Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Haydar Sur: “Türkiye, Sağlık Turizmi yatırımlarıyla gün geçtikçe ekonomik büyümede dikkat çeken bir döneme girdiği gibi bu alandaki “Değişim Dinamikleri”ylede önümüzdeki 10 yıl içinde büyüme ve yatırımlarıyla farklılaşarak, dünya çapında markalaşma sürecini öne çıkarıp rekabet edebilecek ülkeler arasında hızla yerini alacak”.

İstanbul Uluslararası Sağlık Turizm Derneği’nin geçici yönetimi İstanbul Ticaret Merkezi’nde yapılan ikinci toplantısıyla belirlendi. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimler Dekanı Prof. Dr. Haydar SUR başkanlığında toplanan geçici yönetimde, Av. Arb. Zeki ARITÜRK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Emre Ali KODAN Genel Sekreter, Doç. Dr. Haluk ÖZSARI-Tarkan DİZDAR ve Zafer DOLAPÇIOĞLU ise Yönetim Kurulu Üyesi, Oğuz KÖSE ise Muhasip üye olarak belirlendi.

İstanbul Uluslararası Sağlık Turizm Derneğinin resmi kuruluşu için her şeyin hazır olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haydar SUR ”TURSAF olarak Türkiye’nin her ilinde yapılanmasını tamamlayan Sağlık Turizmi Derneği, İstanbul Uluslararası Sağlık Turizm Derneği olarak tüzük çalışmalarının ardından derneğin resmi kuruluş başvurusunu yapacağız. Türkiye, sağlık turizmi yatırımlarıyla ekonomik büyümede dikkat çeken bir dönemi yaşıyor. Bu alandaki değişim dinamiklerini de hızla hayata geçirerek sürdürülebilir olması için İstanbul başta olmak üzere ülkemizi sağlık turizminde cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde de Türkiye genelinde büyüme ve yatırımlarla farklılaşarak, ülkemiz dünya çapında markalaşma sürecini öne çıkarıp, rekabet edebilecek ülkeler arasında hızla yerini alacaktır diye düşünüyor ve hedeflerimizi de bu doğrultuda planlıyoruz. 2018 yılında İstanbul’da tüm dünya sağlık kuruluşlarının davet edileceği bir zirve/kongre yapmak istiyoruz. Ayrıca yüksek ödemeler yaparak yurtdışına tedaviye giden Türk vatandaşlarının da sağlık ve özel kişisel bakım uygulamaları ile ilgili durumu derinlemesine araştırarak, ülkemizde yapılmasının öncülüğünü yapmak istiyoruz. Türkiye gerek gelişmiş tıbbi teknoloji ve gerekse sağlık alanındaki hocaları ve girişimcileriyle ülkemizi dünya çapında rekabet edebilir konuma getirmiştir” şeklinde ifade etti.

2018 yılı hedefleri, yeni yönetim kurulu ve üye kabulünün yeni yıl başlangıcı ile birlikte hızlandırılacağı kararı alınırken, sağlık turizmine dönük yapılacak yeni araştırmalarla kamuoyuna ve ülke ekonomisine sayısal verilerle bir ölçek ekonomisi oluşturulacağı duyuruldu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika