Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro yakalandı 

17 Ocak 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro yakalandı 
İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro yakalandı 

İtalya’da Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, İtalya’nın en çok aranan mafya babası Sicilyalı Matteo Messina Denaro’nun Palermo kentinde yakalandığını duyurdu. Matteo Messina Denaro, 2016 ve 2017 yıllarında hapishanede ölen Cosa Nostra’nın liderleri Toto Riina ve Bernardo Provenzano’nun halefi olarak kabul ediliyor. 60 yaşındaki Matteo Messina Denaro 30 yıldır firari olarak aranıyordu.

Salvini, paylaştığı mesajında “Matteo Messina Denaro 30 yıl sonra tutuklandı.” dedi. Kaçan en büyük suçluların er ya da geç yakalandığını belirten Salvini, güvenlik güçlerine teşekkür etti. Salvini ayrıca “Bu İtalya için büyük bir gün ve mafyaya bir uyarı niteliğinde. Kurumlar ve üniformalı kahramanlarımız (güvenlik güçleri) asla pes etmez.” ifadelerini kullandı. Jandarma Generali Pasquale Angelosanto AGI ajansına yaptığı açıklamada “Bugün jandarma kaçak Matteo Messina Denaro’yu tedavi görmek üzere gittiği Palermo’daki bir sağlık tesisinde tutukladı” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın İtalya’da en çok arananlar listesinde Matteo Messina Denaro ilk sırada yer alıyordu. Eski bir Cosa Nostra üyesi olan ve Trapani kenti yakınlarında Nisan 1962’de doğan Denaro, cinayet suçundan gıyabında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bilinen tek fotoğrafı 1990’ların başına ait. … Dünyadan Haberler ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika