Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İTÜ’de İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

10 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»İTÜ’de İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu
İTÜ’de İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

İstanbul Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

İklim değişikliğinin farklı alanlardaki mevcut ve gelecekteki olası etkilerine yönelik akademik çalışmalarda bulunacak merkezin faaliyet alanları içinde ulusal ve uluslararası alanda bilimsel araştırmalar ve incelemeler yapmak, projeler geliştirmek, bu alanlardaki kamu ve özel sektör projelerine, proje yönetimi ve danışmanlık hizmeti vermek, bu projeleri yapmak, üretilen çözümlerin yaygınlaştırılmasını sağlayacak internet üzerinden etkinlikler hazırlamak da bulunuyor.

Yönetmeliğe göre merkezin müdürü İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü veya Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsünde Merkezin amaç ve faaliyet alanları ile ilgili konularda araştırmalar yapan kadrolu ve tam zamanlı öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilecek.

Yönetim Kurulu; Müdür ve müdür yardımcıları ile Merkezin amaç ve faaliyet alanları ile ilgili konularda İTÜ’de araştırmalar yapan tam zamanlı çalışan öğretim üye veya görevlileri arasından Rektör tarafından görevlendirilen dört üye olmak üzere en fazla yedi üyeden oluşacak.

Danışma Kurulu; Müdür ile Merkezin faaliyet alanları doğrultusunda çalışan, bu konularda Merkeze katkıda bulunabilecek Üniversite öğretim üye veya görevlileri ile istekleri halinde konuyla ilgili diğer üniversite öğretim üyeleri, kamu kurumları veya özel sektör kuruluşları temsilcileri ve bağımsız araştırmacılar arasından Yönetim Kurulunca önerilen ve Rektör tarafından görevlendirilen en fazla on beş üyeden oluşacak.

Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olacak, süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilecek. Süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere aynı usulle yeni üyeler görevlendirilecek.

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

TemaFabrika