Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İYİ PARTİ’DEN ÇİFTÇİYE ÖTV MUAFİYETİ

23 Ekim 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»İYİ PARTİ’DEN ÇİFTÇİYE ÖTV MUAFİYETİ
İYİ PARTİ’DEN ÇİFTÇİYE ÖTV MUAFİYETİ

24 Haziran seçimleri sonrası 40 milletvekili ile TBMM’de temsil edilme hakkı elde eden İYİ PARTİ, çiftçilerin ÖTV muafiyeti ve tarımsal desteklemelerin artırılması üzerinde kanun teklifi verdi.

Balıkesir Mv.İsmail OK, Adana Mv.İsmail KONCUK, Antalya Mv.Feridun BAHŞİ’nin ortak sunduğu kanun teklifleri, tarım desteklemelerinin gayrisafi milli hasıladan ayrılan payın arttırılması,  desteklemelerde aranan elektrik borcu yotur yazısının kaldırılması ve çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV’nin kaldırılmasını öngörüyor.

DEVLET ÖZEL ŞİRKETLERİN TAHSİLDARI DEĞİLDİR

Tarım desteklemelerinde ‘’Elektrik Borcu’’ yoktur belgesi talep eden uygulamanın kaldırılmasını isteyen İYİ PARTİ Mv.İsmail OK ‘’ Tarımsal desteklemelerin önüne geçen engellemeler ile içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bunlardan bir tanesi de özel şirketlerin alacaklarını önceleyen uygulamaların oluşturulmasıdır. Bakanlar kurulu, 2014/6052 sayılı kararıyla tarımsal desteklerin verilmesini, çiftçilerin elektrik borçlarını ödemesi koşuluna bağlamıştır. Bu durum devletin özel şirketlerin tahsildarlığı durumuna düşürmüştür. Vatandaşların elektrik borçları devlete olan bir borç değildir. Oysa tarımsal desteklemeler kamusal bir yardımdır’’ dedi.

TÜRK ÇİFTÇİSİ REKABET GÜCÜNÜ YİTİRMİŞTİR

Tarıma ayrılan desteklemelerinin artırılmasını isteyen İYİ PARTİ, çiftçinin zor günler yaşadığını ve bu kanun teklifi ile bir can suyu bulmayı umut ettiklerini söyledi. Konu hakkında konuşan Adana Mv. İsmail KONCUK ‘’ Vergi politikalarının ağırlığı altında ezilen Türk çiftçisi, girdi maliyetlerin yüksekliği nedeniyle üretimi sürdürme, yabancı üreticilerle rekabet gücünü yitirmiştir. Masrafını dahi karşılayamayan Türk çiftçisi, tarım sektörünü bırakıp, hizmet sektöründe çalışmaya yönelmektedir. Bu süreç milyonlarca işsize, yeni işsizler eklemektedir. Bu durumun sürdürülebilmesi mümkün değildir’’ dedi.

DÜNYANIN EN PAHALI MAZOTUNU TÜRK ÇİFTÇİSİ KULLANIYOR

Kanun teklifi sunan milletvekillerinden biri olan Antalya Mv.Feridun BAHŞİ Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığına değildi. Çiftçinin ÖTV muafiyetini öngören kanun teklifi hakkında konuşan BAHŞİ ’’ Dünyanın en pahalı mazotunu kullanan Türk çiftçisi ağır girdi maliyetleri altında ezildiği ve üretim yapamaz hale geldiği bir gerçektir. Bu nedenle tarım sektörünün sorunlarını çözecek, tarımsal girdi yükünü azaltacak ve tarım sektörünü ayağa kaldıracak tedbirlerin alınması gerekmektedir’’dedi.

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika