Dolar : Alış : 32.2854 / Satış : 32.3436
Euro : Alış : 34.8023 / Satış : 34.8650
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

İzmir’de paylaşımlı araç devri başlıyor

02 Mart 2020 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»İzmir’de paylaşımlı araç devri başlıyor
İzmir’de paylaşımlı araç devri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, paylaşım ekonomisini hayata geçirmek adına ilk adımı atarak paylaşımlı araba kiralama hizmeti başlatma kararı aldı.

İzmir’de paylaşım ekonomisini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyleyen Tunç Soyer, “Son beş yıldır tüm dünyada yeni bir trendin yükselişini görüyoruz. Binlerce yıldır süregelen ve ‘sahip olma’ üzerine kurulu ekonomik modelin yerini ‘birlikte kullanım’, ‘paylaşım’, ‘eş sahiplik’ kavramları üzerine kurulu ‘paylaşım ekonomisi’ modeli alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘İzmir Akıllı Paylaşım’ adlı platform aracılığıyla tüm aktörleri bu yeni ekonominin parçası olmaya davet ediyor” dedi.

Araba kiralama sistemi, İzmir’deki bisiklet paylaşım sistemi BİSİM’le aynı mantıkla çalışacak. Kullanıcılar, akıllı telefonlarına indirdikleri “MOOV by Garenta” uygulamasından üye olacaklar. İhtiyacı olanlar en yakın aracı sistem üzerinde görecek ve beğendiği aracı kiralayacak.

Araç başına gelindiğinde, telefonu algılayan otomobilin kilidi açılacak. Torpido gözünden anahtarı alan kullanıcı, ihtiyacı kadar kullandıktan sonra hizmet bölgesi içerisinde aracı güvenli bir yere park ederek kiralamasını sonlandırabilecek.

Yapılan açıklamada paylaşımlı her aracın 10 özel aracın trafikten çıkmasını sağladığı, böylece İzmir’de trafikteki özel araç sayısının azalacağı ve toplu taşıma kullanan bireylerin de daha rahat edecekleri söylendi. 200 araçla kullanıma açılan paylaşımlı araç sistemi sayesinde şehirdeki otoparkların bir kısmı da sosyal alanlar olarak yeniden düzenlenecek.

KAYNAK : https://www.yesilist.com/izmirde-paylasimli-arac-devri-basliyor/

HABER : BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika