Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Jim Mattis’ten Suriye Açıklaması

12 Nisan 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Jim Mattis’ten Suriye Açıklaması
Jim Mattis’ten Suriye Açıklaması

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD Başkanı Donald Trump’ın henüz Suriye rejimine yönelik bir saldırı yapılmasına karar vermediğini söyledi. ABD Başkanı Trump ise, Suriye konusunda bugün bir toplantı yapacağız” dedi.

Bakan Mattis, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde 2019 savunma bütçesi üzerine düzenlenen panelde konuştu.

“Herhangi bir karar almadık”

Suriye’de Esed rejiminin ablukası altında bulunan Doğu Guta’nın Duma kasabasında gerçekleştirilen kimyasal saldırıyı “affedilemez” olarak niteleyen Mattis, “Suriye’ye askeri saldırı düzenleme konusunda henüz herhangi bir karar almadık.” diye konuştu.

Mattis, “Kimyasal savaş anlaşmasına baktığımızda anlaşmaya uyulmasını sağlamak medeniyetin ve tabii ki Amerika’nın menfaatinedir.” ifadelerini kullandı.

“Rusya engelliyor” iddiası

Rusya’nın sürekli kimyasal saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletler’i adım atmak konusunda engellediğini aktaran Mattis, bu durumda ya sessiz kalacaklarını veya bu tür kimyasal saldırılarla ilgili bir şey yapmaları gerektiğini belirtti.

Mattis şunları kaydetti:

“Suriye’de bildiğiniz üzere askerimiz var. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığında, buna ‘bu sefer bize karşı kullanılmadı bir dahaki sefer bize karşı kullanılmayacak’ şeklinde bakılmamalı. Gerek İngiltere Salisbury’de olsun gerekse Suriye’de olsun bu affedilemez ve buna müdahale edilmelidir.”

Trump: “Suriye’ye saldırının ne zaman gerçekleşeceğini asla söylemedim”

Suriye konusunda üç gün önce paylaştığı mesajında ’24 ile 48 saat arasında karar vereceğini’ duyuran ABD Başkanı Donald Trump, bugün attığı Twitter mesajında da “Suriye’ye saldırının ne zaman gerçekleşeceğini asla söylemedim. Bu çok yakın ya da hiç de yakın olmayan bir zaman olabilir. Her durumda, benim yönetimim altındaki ABD, DEAŞ’tan bölgeyi temizleyerek harika bir iş çıkardı. Nerede ABDY’ye teşekkürümüz?” dedi.

Trump, çarşamba günü de Rusya’nın, Suriye’yi füze saldırılarına karşı savunacağını açıklamasından sonra, Twitter hesabından Suriye’ye karşı askeri müdahale mesajı vererek, “Rusya, Suriye’ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol, Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan gaz katili hayvanla ortak olmayacaktınız” demişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, dün, Başkan Donald Trump’ın, Suriye’deki kimyasal saldırıdan Rusya ve Suriye’yi sorumlu tuttuğunu belirtmişti. Sanders, Doğu Guta’daki saldırıya nasıl bir yanıt verileceği konusunda henüz kesin bir kararın verilmediğini, tüm seçeneklerin masada olduğunu ve değerlendirildiğini söylemişti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika