Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

KARACABEY MUSİKİ DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM CUMHURİYET KONSERİ

05 Kasım 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»KARACABEY MUSİKİ DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM CUMHURİYET KONSERİ
KARACABEY MUSİKİ DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM CUMHURİYET KONSERİ

Temmuz 2022 yılında Güray KIRLI başkanlığında kurulan Karacabey Musiki Derneğinin 29 Ekim cumartesi günü akşamı verdiği konser uzun süre konuşulacak cinstenti. Emekli TRT sanatçısı Keman Virtiözü Şenol Dinleyen ve değerli müzisyenlerden oluşan saz heyeti ve dernek üyelerinden oluşan koro, derneğin müzik koordinatörü ve koro şefi Cengiz Kaçmaz yönetiminde sahnedeydi. Karacabey Musiki Derneği Başkanı ve Tiyatro Öğretmeni Güray Kırlı’nın başarılı sunumuyla gerçekleşen Cumhuriyet Konserinin başında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizin anıldı, desteklerinden ötürü Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a yapılan teşekkür konuşmasının ardından, izleyicilerin katılımıyla koronun seslendirdiği İstiklal Marşımız ile konser başlamış oldu. Birinci bölümde Atatürk’ün sevdiği şarkılar ağırlıktaydı. İkinci bölümde ise Türk Sanat Müziğinin en sevilen parçalarının ardında İzmir Marşı vardı.


SEYİRCİNİN BİTİRMEDİĞİ KONSER – Dağıtılan bayraklarla tüm salon İzmir Marşına ayakta eşlik etti. Programın sonunda kapanış konuşması yapılmasına rağmen izleyiciler salonu terk etmeyerek Onuncu Yıl Marşı’nı söylemeye başladı. Koronun da izleyicilere katılarak marşa eşlik etmesi renkli dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Tek yürek olup koroyla bütünleşen coşkulu izleyiciler alkışlar ve ıslıklar eşliğinde geceyi noktaladı. 29 Ekim Cumhuriyet Konseri , “Seyircinin bitirmediği konser” olarak Karacabey tarihine geçti.

GÖKTUĞ BEBEK UNUTULMADI – Konserin ilk bölümünün sonunda, 13 aylıkken ölümcül kas hastalığı olan SMA teşhisi konulmuş ve Valilik Onayı ile yardım kampanyası başlatılmış olan Karacabeyli Göktuğ Bebek için yardım çağrısında bulunuldu ve duyarlı Karacabey halkı kampanyaya katılmaya davet edildi.

Karacabey Musiki Derneği Yönetimi ; Başkan Güray KIRLI, Başkan Yardımcısı ve Müzik Koordinatörü Şef Cengiz KAÇMAZ, Sezer ÖRS, Kemal TETİK, Oğuz BAŞER, Burhan SEVİNÇ, Cüneyt MATLI’dan oluşmaktadır. Haber ; Ercan VARDAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika