Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kemer Country Golf Kulübünde akıl almaz olay!

21 Ekim 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Kemer Country Golf Kulübünde akıl almaz olay!
Kemer Country Golf Kulübünde akıl almaz olay!

Kemer Country Golf Kulübünde 4. kez gerçekleştirilen Turkcell Platinum Golf Challenge’da bir grup basın mensubu davetli olmadıkları gerekçesiyle, etkinlikten çıkartıldılar.
Kemerburgaz’da gerçekleştirilen organizasyona, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir de katılırken, ödül töreni öncesinde yaşananlar, organizasyona gölge düşürdü.
Gerek Kemer Country, gerekse Golf Kulübü girişinde hiç bir akreditasyon açıklaması yapılmazken, ödül töreni öncesi, adeta gazeteci avı başlatıldı.
Medya Kurumları arasında ayrımcılığın ön plana çıkartıldığı skandalda, bazı basın mensuplarının kurumları,  Organizasyonun Basın Listesinde olmadığı için görev yapmalarına engel olundu.
Kendilerini tesis sorumlusu olarak tanıtan kişiler, ismi listede yazılı olmayan, bir başka değişle akredite olmayan basın mensuplarını Golf Kulübüne giriş yaptıktan tam 2 saat sonra, ödül töreni öncesinde, Güvenlik Elemanları nezaretinde tesis dışarısına çıkarttı. Bazı Güvenlik görevlilerin zor kullandığı ve bir kaç basın mensubunun darp edilerek, fotoğraf makinesi ve kameralarının kırıldığı olay, davetliler tarafından da şaşkınlıkla izlendi.
Golf Kulübü görevlileri alanın özel mülk olduğunu ve görev yapacak medya kuruluşlarının özenle seçilip, ismen davet edildiğini söyleyerek, Basın içerisinde ayrımcılığın en güzel örneğini sergilediler.
Zorla, darp edilerek tesis dışına çıkartılan basın mensupları ise neden tesis girişinde akreditasyon uygulaması yapılmadığını, herkesin nasıl olup ta elini kolunu sallayarak kulübe girdiğini sordular.

Sorulan tüm sorular cevapsız bırakılırken, Basın mensupları bu akıl almaz olay karşısında sadece fotoğraf makinelerinin değil, aynı zamanda gururlarının da kırıldığını söylediler.
Darp edilerek tesisten çıkartılan ve kamerası kırılan, Golf Dünyası Dergisi’nin kurucusu ve eski Genel Yayın Yönetmeni Murat İlter ”Tesise geldiğimizde Basın Deski boştu. Uzun süre bir muhatap aradık. Turkcell’in ajansından bir kişi gelerek bizimle ilgilendi. Ama ne bir Basın Listesinden, ne de akreditasyondan bahsetmedi. Tesis içinde iki saat boyunca çekim yaptık ve yine bize karışan olmadı. Ancak iş ödül törenine gelince durum değişti. Bir bey ve bir bayan gelerek, davetli olmadığımızı, medya kurumumuzun kendilerin Medya Listesinde olmadığını söyleyerek, bizi  zor kullanarak ve darp ettirerek tesis çıkarttırdılar. Bir çok kez turnuva yada röportaj için geldiğim tesisten sırf Medya kurumumun adı, organizasyonun Medya Listesinde yok diye alandan çıkartıldım. Gerçekten insanlık dışı bir hareketti. Madem organizasyonunuz özeldi. O zaman baştan aklınız neredeydi?” diye konuştu.
Kemer Country Golf Kulübünde, Turkcell Platinum Golf Challenge Turnuvasında bazı basın mensuplarına yönelik sonu darp etmeye kadar varan olaylar zincirine, gazetecilerden kınama geldi.  Muhabir, Foto muhabir ve Yazarlar meslektaşlarına yapılan uygulamayı kınarken, arkadaşlarını Kemer Country Golf Kulübü ve Turkcell’in haberlerini kullanmamaya davet etti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika