Dolar : Alış : 32.4747 / Satış : 32.5332
Euro : Alış : 34.8231 / Satış : 34.8859
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kerim Koç TMTF Başkan Adayı

09 Ağustos 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Kerim Koç TMTF Başkan Adayı
Kerim Koç TMTF Başkan Adayı

Masa tenisi sporcusu ve idarecisi Kerim Koç, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun önümüzdeki aylarda yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

 Röportaj: Murat İlter

Masa tenisi sporcusu ve idarecisi Kerim Koç, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun önümüzdeki aylarda yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kendisiyle “Masa Tenisi Dünyası” olarak yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

1980 İstanbul doğumluyum. Aslen Trabzonluyum. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunuyum. Aynı Üniversitede Spor Yönetimi Yüksek Lisansı yaptım. Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Doktora Programına devam etmekteyim. 2002’den bu yana sivil toplum kuruluşlarında çeşitli kademelerde bulunuyorum.    Masa Tenisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi alt yapısında başladım. Tüm liglerde oynama fırsatım oldu. Şu an lig’te oynayan ve alt yapı çalışmaları yapan bir kulüpte yöneticilik yapıyorum. Özel bir Hastane’de yönetim kurulu üyesiyim. Aynı zamanda inşaat sektöründe de faaliyet gösteriyoruz. Evliyim ve iki kız çocuğum var

Adaylığa nasıl karar verdiniz?

Masa tenisine gönül vermiş kişiler olarak bu sporun çok daha iyi yerlerde olması gerektiğine inandık. Camiamızda da bu konuda yenilik ve heyecan ihtiyacı olduğunu gördük. Uzun istişareler sonucunda sorumluluk almamız gerektiğine inandık ve böylece Federasyon Başkanlığı adaylık sürecimizi başlatmış olduk. Hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum

Sizin farkınızın nedir?

İyi bir ekip, istişareye verdiğimiz önem… Türkiye’nin önde gelen kulüp temsilcileri, antrenörleri ve sporcularından oluşan bir “Ortak Akıl Grubu”muz var. Burada birçok konuyu olgunlaştırarak seçim beyannamemizi hazırlıyoruz. İşte bu istişare ve ekip ruhunu anlatan bir motto ile yola çıktık; “Masada Birlik Zamanı”. Süreci kişilere indirgemeyen, masa tenisine odaklanan, her ilimizi ve her kulübümüzü kucaklayan, Milli hedeflere ve başarıya birlikte yürüyen bir ekibiz
Mevlana’nın “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir” sözündeki duygu, bizim için Masa Tenisi’dir. Bu duyguda, bu aşkta emeği ve katkısı olan herkesin sesi olmak için yola çıktık. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Federasyon yetkililerine vermiş oldukları hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Bizler çıtayı daha yükseklere çıkarmayı hedefliyoruz

Kulüpleri ziyaret ediyor musunuz? 
Kulüplerimizi ziyaret ederek görüş ve önerilerini dinliyoruz aynı zamanda çalışmalarımızı ve hedeflerimizi anlatarak karşılıklı etkileşim kuruyoruz. Bunun yanında camiamıza değer katmış kıymetli büyüklerimizi ziyaret ederek masa tenisi’nin dününü, bugününü ve önümüzdeki süreci değerlendirme imkanı buluyoruz. Gördüğümüz ilgi ve destek bizlere enerji veriyor
Hedeflerinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Aktif Kurullar: ”Kaliteli ve aktif bir yönetim kurulu oluşturup hızlıca kurullarımızı canlandıracağız. Kurullardaki isimler sembolik olarak kalmayacak, Federasyonun itici gücü olacak. Özellikle teknik kurul çok daha şeffaf, adil ve ilkeli olacak. Kararları tek elden değil, danışarak alan bir yapı kuracağız”

Tüm Liglere Harcırah: ”Samimiyeti önemsiyoruz.  Geç kalınmış olsada bu sezon 3. Lig’in kurulmasını olumlu buluyoruz. Rekabetin faydaları diyelim. Biz bunu bir adım daha ileri götürerek tüm liglere harcırah vermeyi hedefliyoruz. Bunu kulüplerimizin bir hakkı olarak görüyoruz”

Ödül Yönetmeliği: ”Şu an uygulanan bir ödül yönetmeliğimiz yok. Türkiye şampiyonası başta olmak üzere önemli şampiyonalarda dereceye giren oyuncularımızın ve antrenörlerimizin emeklerinin karşılığı olarak ödüllendirilmesi gerektiği inancındayız”

2023 Hedefi: ”Organizasyon yeteneğimizi artıracağız. Uluslararası turnuvalara ev sahipliği yaparak çeşitli kategorilerde açık turnuvalar gerçekleştireceğiz. Elimizdeki turnuvaların alınmasına seyirci kalmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde Büyük bir Uluslar arası organizasyon gerçekleştirmek ana hedefimiz olacaktır”

Öz Gelirlerin Artırılması: ”Sponsorluk konusunda aktif bir politika izleyerek federasyonumuza ek gelir getirecek sistemi kuracağız. Şu an sponsorluk için görüşmeler yaptığımız firmalar var. Futbola, basketbola ayrı ayrı sempati duyan insanlar varken masa tenisi herkesin hoşlandığı, fırsat bulduğunda oynadığı, seyrettiği bir branş. Sponsorluk konusunda nasıl bu kadar ihmal edildi inanılır gibi değil. Bu potansiyeli hakkettiği maddi manevi zengin günlere taşıyacağız, gerek teşvik gerekse ödül olarak kulüplerimizle paylaşacağız”

Birlikte Yürüyeceğiz: ”Kulüplerimizi dolaştığımızda gördüğümüz ortak sorun; ilgisizlik, yalnız bırakılmışlık duygusu. Kulüplerimizi yalnız bırakmayacağız. Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü gibi İl ve İlçe protokollerinin dikkatini Masa Tenisine çekeceğiz, kulüplerimize desteklerini isteyeceğiz ve bunun takipçisi olacağız. Kulüplerimizin sorunlarına çözümler üreteceğiz. Artık federasyonun desteğini hissedecekler”
Kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlar hazırlıyoruz. Detaylarına ve diğer projelerimize seçim beyannamemizde yer vereceğiz. Popülist kaygılarla yapılan değil, uygulanabilir, realist projeler. Yılların verdiği metal yorgunluk ve her şeyin en iyisini bildiğini düşünen anlayışla değil, ortak akılla, yenilikle, ilkelerle, dertlenerek, kendini adayarak, heyecanın ve enerjinin birleştiği bir proaktif yönetim anlayışıyla başarıyı yakalayacağız.

Dertlendik, adandık…Çok daha başarılı günlere birlikte ulaşmamız dileğiyle tüm masa tenisi camiamıza saygılarımızı sunuyoruz

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika