Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu’ndan Açıklama Geldi

28 Kasım 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Kılıçdaroğlu’ndan Açıklama Geldi
Kılıçdaroğlu’ndan Açıklama Geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yurt dışında bir kuruşumun bulunduğu ispat edilsin, Cumhurbaşkanlığı’nı bırakırım” sözlerine partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan’a ait olduğunu iddia ettiği para dekontlarını gösterdi. Dekontların milyonlarca dolarlık transferlere ait olduğunu söyledi.

Man Adası’nda kurulan bir off – shore şirkete Erdoğan’ın eniştesi, dünürü, eski özel kalem müdürü ve oğlu tarafından on milyonlarca dolar aktarıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, canlı yayında swift kodlarının da yer aldığı birtakım dekontlar gösterdi. Erdoğan’a yönelik çağrısında “Haysiyetli bir adamsan gereğini yap” dedi.

Tahir Elçi faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Söz verdiler faili bulacağız diye. Her yerde kameralar vardı. 2015’te cinayet işlendi, yıl 2017’de oldu fail bulunamadı. Dileriz katilleri bir an önce bulunur ve yargının önüne çıkarılır. Finike’ye ve Kumluca’ya gittim. Vatandaşlarla görüştüm. Hepsi dertli. Biz kimseye yalvarmıyoruz. Bir şey beklemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz diyorlar. Bizim hakkımızı sosyal devlet olarak bize teslim etsinler. Gelsinler seramızı yapsınlar, parası neyse öderiz.

Anneler çocuklar sizin çocuklarınız, çocuklara sahip çıkmak benim de sizin de göreviniz. Bu eğitim sistemine ben de isyan edeceğim, siz de isyan edeceksiniz. Ne zaman? Sandığa gittiğimiz zaman. Bazı rakamlar vereceğim 2016-2017 eğitim döneminde 1 milyon 897 bin 524 çocuk okula gidemedi. Kendi çocuklarına sahip çıktıkları için vatandaşın çocuğa sahip çıkmıyorlar. Sadece kendi çocukları okusun, kendi çocukları kazansın istiyorlar. Özel okullara aktarılan para 1 milyar 164 milyon lira. Çocuğunu okula gönderirken harçlık veremeyen babaya sesleniyorum; senin çocuğuna bunlar sahip çıkmadılar. Senin çocuğunu gönderdiğin okullara sahip çıkmadılar ama özel okullara 1 milyar 164 milyon lira para aktardılar. 1998’den rakam vereyim. MEB’in bütçesinin yüzde 30’u yatırıma gidiyordu. 2002’de yüzde 17, yeni bütçede, 2018’de yüzde 8.6’sı yatırıma gidecek. Bu Ankara’daki beylerin çocukları ayrı yerlere gidiyorlar. Bunların çocukları devlete vergi vermemek için her türlü şeyi yapıyorlar. Bu Ankara’daki beylerin çocuklarını bütün Türkiye’ye tanıtacağım.

Ey Kılıçdaroğlu sen bunu söylüyorsun ama para yok diyecekler. Para var sevgili Erdoğan, sevgili Yıldırım. Nerede var söyleyeyim; yurt dışındaki faiz lobisine 15 yılda 145 milyar dolar para ödediler. Bir de içeride var onlara da 620 milyar ödediler. Yani öğretmene, memura para yok ama tefeciye var. Bir de şikayet ediyorlar faizler çok yüksek diye. Sanki bu ülkeyi Fransızlar yönetiyor. Yıldırım’da bankacılara bağırıyor; faizleri indirin diye. Senin elini tutan mı var, sen neden faizleri düşürecek kararlar almıyorsun? Bu ülkeye saraydan bakmak hayır getirmez. O muhtarları saraya davet ediyor, ben bütün muhtarların ayağına gidiyorum.

Biz ne söylersek itiraz ediyorlar. Türkiye’de uyuşturucu yaşı 10’a indi. Bunu araştıralım önlemini alalım dedik, AK Partililer reddetti. Bireysel silahlanma 2017 raporu, 25 milyon silah var diyorlar Türkiye’de ama sadece 750 bini ruhsatlı. Gelin araştıralım dediler, reddettiler. Bu off-shore var ya vergi cennetlerinde şirket kuruyorlar vergi vermemek için. Bunu da araştıralım dedik, reddettiler. 109 bin öğretmen açığı var 40 binini atayalım dedik, reddettiler. 30 bin hemşire açığı var giderelim dedik, reddettiler. Emeklilere ikramiye verelim dedik, bunu da reddettiler. Gaziler ve şehit yakınları 15 Temmuz’dan sonra çifte standart oldu. Birinci sınıf şehitler ve şehit yakınları… Bir de terörle mücadelede yaralanan, şehit olan şehitler ve yakınları onlar da ikinci sınıf… Dedik ki bu ayıptır. Adalet burada olmaz. Gelin bunu düzeltelim. Bunu da reddettiler.

Beylikdüzü’nde geçmişte uyuşturucu merkezi olan bir yeri belediye başkanımız aldı güzel bir tesis haline getirdi. Ben de yoksulluğun ne kadar ağır maliyetleri olduğunu anlattım. Ve onlara şunu söyledim; ekonomideki çarpıklıkta kadına şiddetin bir unsurudur diye söyledim. İşte evin beyi aylardır işsizse evine sinirle geliyor hıncını eşinden alıyor dedim. Vay efendim kadına şiddeti savunuyorsun dedi. Ben bunu savunmadım, savunmayacağım.

Şimdi geliyoruz kutuyu açmaya. Çorum’da 17 Kasım 2017’de bir konuşma yaptım, 21 Kasım 2017’de yine bazı sorular sordum. Okuyorum: Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini biliyor musun dedim. Aradan süre geçti, tık yok. Ben de merak ediyorum niye tık yok. Sonra gazetelerde bir haber okudum. 1,5 milyonluk dava açmış. Vah vah vah ne kadar korktum bilemezsin. Dava açsan ne olur açmasan ne olur. Sen benim soruma adam gibi cevap ver. Sanırım beyefendi de beni dinliyordun. Erdoğan’a tavsiyem yanına bir doktor al, doktor da yanında olsun.

İkinci bir sorum var sen gittin dedin ki “Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadım”. Ee bakıyoruz Suriyeliler dileniyor. Sen 30 milyar doları nereye harcadığını açıkla diyorum. Cevabı verilmiş değil.

Balıkesir’de “Çık sen bunu ispat et” dedi. Tamam edelim. 1 Ağustos 2012 Man Adası devletinde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. Belvey Limited Şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Hem Türkçesi noter tasdikli, hem de o ülkenin tasdihi var. Bu şirket yönetim kurulu yapar. O yönetim kurulu toplantılarının tutanakları da bizde. Bir kişiden oluşmaktadır, Sıtkı Ayan. Adresini de vereyim, Reşitpaşa caddesi, Yol sokak Sarıyer-İstanbul. 1 sterlinlik bir şirket. Ona ait olduğuna dair, hem Türkiye’den hem de Man Adası’nın kayıtları var. 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Kasım Öztaş kimdir? Sait Halimpaşa caddesi, Yeniköy, İstanbul adresinde oturuyor. Ben Erdoğan’a bir soru soruyorum, tekrar. Sıtkı Ayan kimdir tanıyor musun? Eminim benden çok daha iyi biliyorsun kim olduğunu.

Erdoğan bu isimleri tanıyor musun? Enişten 2.5 milyon dolar Belvey şirketine para gönderiyor. 15.12.2011 tarihinde kardeşi Mustafa Erdoğan 2.5 milyon dolarlık para gönderiyor. Mustafa Erdoğan, 1 milyon 250 bin dolar para gönderiyor. 26.12.2011 tarihinde Ziya İlgen 1 milyon 250 bin para gönderiyor. 27.12.2011 tarihinde Osman Ketenci, dünür, 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1 milyon 250 bin, Eski Özel kalem müdürü bu. 29.12.2011 tarihinde oğlu Ahmet Burak Erdoğan, 1 milyon 450 bin dolar gönderiyor, oğlu. Ahmet Burak Erdoğan, 2 milyon 300 bin dolar gönderiyor.

Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsinin swift mesajları elimizde. Şimdi diyecekler ki, bu belgeleri, ajan verdi şudur budur. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Sadece Türkiye’de değil, o gönderdikleri şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın. Ben ispat ettim şimdi söyle bakalım alçak kim? Ben bu milletin evladıyım. Ben haksızlık karşısında susamam. İkinci sorumu da unutma Erdoğan. 30 milyar dolar Suriyelilere harcadım diyorsun. Bunu ne zaman harcadın? Adalet için konuşacaksın kardeşim.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika