Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kimyasal İddiaları Müdahale Amaçlı

09 Nisan 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Kimyasal İddiaları Müdahale Amaçlı
Kimyasal  İddiaları Müdahale Amaçlı

 

 

Rusya, Doğu Guta’da cihatçı grupların elinde tuttuğu son yer olan Duma’da Suriye ordusu tarafından kimyasal silah kullanıldığına ilişkin iddiaları yalanladı. Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Duma’da pek çok kişinin ölmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep olduğu söylenen kimyasal saldırı iddiaları ‘tehlikeli provokasyonlar’ olarak nitelendi. İddiaları reddedip düzmece olarak niteleyen Moskova yönetimi, Washington’ı muhaliflerin bölgeden ayrılmasını engellemeye çalışmakla suçladı.

 

 

Suriye hükümeti de ordunun Duma’da kimyasal silah kullandığı iddiasını reddetti.

ABD ve İngiltere’den provokatif açıklamalar
ABD ise saldırıya karşı her türlü adımı atabileceğini söyledi. Başkan Trump, attığı tweet’te ‘hayvan Esad’ ifadesini kullanırken, Esad’ın büyük bir bedel ödeyeceğini söyledi. Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, ABD’nin Suriye’deki kimyasal saldırıya karşılık vermek için herhangi bir ihtimali masadan kaldırmayacağını söyleyerek, Suriye’ye ‘saldırı’ mesajı verdi

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamasında, “Çok sayıda can kaybının yaşandığı bu kimyasal silah saldırı haberleri doğruysa acilen soruşturma başlatılması ve uluslararası toplumun da cevap vermesi gerekli” denildi.

‘Bu bilgiyi kesin bir biçimde yalanlıyoruz’
Lazkiye yakınlarında yer alan Rus uzlaştırma merkezinin yöneticisi Yuriy Yevtuşenko da, Suriye ordusunun Duma’da kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialar için, “Bu bilgiyi kesin bir biçimde yalanlıyoruz” dedi. Yevtuşenko, iddiaları ortaya atan gruplardan birinin, kendini sivil yardım örgütü olarak tanımlayan Beyaz Miğferler olduğunu da ekleyip bu grubun, yaydıkları uydurma haberlerle bilindiğini ifade etti. Suriyeli Amerikan Tıp Topluluğu (SAMS), Duma’da kimyasal saldırı düzenlediğini ve saldırıda 49 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etmişti. Tıbbi ve İnsani Yardım Organizasyonları Birliği (UOSSM) de saldırıdaki can kaybını 70 olarak duyurmuştu.

KAYNAK : https://www.birgun.net/haber-detay/kimyasal-iddialari-mudahale-amacli-211279.html

YAYINA HAZIRLAYAN : BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika