Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Küçük dostumuza yapılan vahşet’e bakanlık el attı

24 Kasım 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Küçük dostumuza yapılan vahşet’e bakanlık el attı
Küçük dostumuza yapılan vahşet’e bakanlık el attı

cx9mxoyw8aamgma  

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir sürücünün otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürüklemesi büyük tepki topladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan ise dün akşam sevindirici haber geldi.Çorlu’da hayvansever bir vatandaşın çektiği fotoğraflar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde bir sokak köpeğini aracın arkasına bağlanıp sürüklendiği görülüyor.Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından bir çok kullanıcı ‘hayvanlara yapılan zulme sessiz kalınmaması’ adına paylaşımlarda bulundu. “Gerçek iyilik insanın kendinden daha güçsüz bir canlıya olan merhametinde gizlidir” yorumu çok sayıda paylaşım alırken,bir internet sitesinde  araç sahibinin bulunmasına dair bir kampanya başlatıldı. Savunmasız köpeği vahşice sürükleyen araç sahibine gerekli yasal yaptırımların uygulanması adına başlatılan imza kampanyasına kısa süre içerisinde çok sayıda kişi katılım gösterdi.

fft16-mf8042351-640x360

 SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU Otomobil arkasına bağlanarak köpeğin sürüklenmesi fotoğraflarını gören Doğa ve Hayvanlarseverler Derneği üyeleri de, internet siteleri aracılığıyla otomobilin plakasını verip, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu.YASA NE DİYOR? 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası, konuyla ilgili şöyle diyor: “Denetim elemanlarınca, hayvanlarına eziyet veren hayvan sahiplerine gerekli yasal işlemleri yapmak suretiyle hayvanlarına el koymakla, uygun bir geçici bakımevine gönderilmesini sağlayarak koruma altına almakla ya da sahiplenilmesini sağlamakla görevli ve sorumludur.” Çorlu’da otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenen köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

cx99iqhwqaa2yiu

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI: ARAÇ SAHİBİNE ULAŞILDI  Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: Bu vahşete söz konusu aracın sahibine ve adres bilgilerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika