Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kültür ve Dayanışma Derneğinden anlamlı buluşma

29 Eylül 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Kültür ve Dayanışma Derneğinden anlamlı buluşma
Kültür ve Dayanışma Derneğinden anlamlı buluşma

Bursa Malatyalılar Derneği kahvaltıda buluştu. Bursa’da yaşayan Malatyalılar ve şehir protokolünün de ilgi gösterdiği buluşma, Ataevler’de bulunan Lotus Garden Cafe’de gerçekleştirildi. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Gaffar Aker, “Dünya genelinde etkisini hala sürdüren Covid 19 pandemi nedeniyle birbirimizden uzaklaştık, görüşemedik ve epeyce zaman uzak kaldık. İstedik ki Bursa’mızda yaşayan Malatyalı hemşerilerimizi tekrar bir araya getirip hasret giderelim, hoşça vakit geçirelim, aramıza yeni katılan hemşerilerimizle tanışalım. Malatyalılar olarak biz büyük ve seçkin bir aileyiz.

Birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için yaşamaya devam edeceğiz. Biz Malatyalılar olarak Bursa’da bir Anadolu parçası olduğumuzun farkındayız. Yani Bursa kültür mozaiğinin bir parçası olduğumuz unutulmamalıdır. Malatya gelenek ve göreneklerini yaşatmak, ortak dertlerde sevinçlerde buluşmak, hoşgörü anlayışını egemen kılmak bizim kültürümüzün temel taşlarıdır.  Bir Mevlana, bir Yunus Emre, bir Pir Sultan Abdal bu kültür mozaiğinin yapı taşı olmuştur. Tek düşüncemiz ülkemizde Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmak, demokrasiyi, barışı, refahı, mutluluğu ve güvenlik içinde kardeşçe yaşamayı istemek olmalıdır” ifadelerini kullandı.  

                                                                                 

  MALATYA ŞİVESİ SÖZÜMÜZÜN TADIDIR  Aker, açıklamalarına şöyle devam etti: “Hani bir söz var ya; 5 dil bilmişsin neye yarar Malatyalı olmayıp da ‘NEDİSEN GARDAŞ’ demedikten sonra, diyen söz tam da bizi anlatıyor. İşte bizi biz yapan Malatyalı olma aidiyet duygusu budur. Malatya’da gardaşım, askerde toprağım, kentlerde hemşerim sıcaklığı, komşusu açken tok yatmayan, pişirdiği yemekten bir tabak da komşusuna ikram eden Malatyalı olmak böyle bir şey. Biz Malatyalılar yönetimi olarak faaliyetlerimizi yürütürken hiçbir hemşerimizi de ötekileştirmeden, birini birinin önüne, birilerini de birilerinin arkasına koymadan, adil, liyakata uygun demokratik bir yaklaşımla yöneteceğimize söz veriyoruz. Kısacası; ‘Hakikat bize insanları varlıklarına, dinlerine, dillerine göre ayırmamızı değil birleştirmemizi buyurur’ diyen Şeyh Bedrettin sözleri gibi her hemşerimize eşit mesafede durmaya gayret edeceğiz .

Elbette her hemşehrimizin bir siyasal, ekonomik ve sosyal durumu nedeniyle bir dünya bakış açısı  olması çok normaldir. Bu durumu zenginliğimiz olarak kabul edeceğiz, herkesi bir arada hoşgörü ile kabullenmeye devam edeceğiz.”  

  MALATYALI OLMAK AYRICALIKTIR  Malatyalıları aidiyet duygusunda buluşturan etkinlik ve çalışmalara devam edileceğinin bilgisini paylaşan Aker, “Derneğimizin daha iyi yerlere gelebilmesi için gerek hemşerilerimizin gerekse paydaş dostlarımızın bilgisine beceri ve fikirlerine ihtiyacımız olacaktır. Tüm hemşerilerimizin ve dostlarımızın kendilerini yönetim kurulu üyeleri gibi hissedip ona göre bizlere katkı sunmalarını talep ediyoruz. Doğru ve isabetli faaliyetlerimizi alkışlamanızı ancak yanlış yaptığımızda da eleştirilerinizi bizlere iletmekten asla vazgeçmemenizi rica ediyorum. Derneğe üye olalım ve sahip çıkalım”  değerlendirmesinde bulundu.

GENÇLERİN ADRESİYİZ Derneğin Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Berk Akkaş da gurbette hemşehri dayanışması ve kültür yaşatımının önemini vurgulayarak, “Biz Bursa’da Malatyalılar olarak büyük bir aileyiz. Bursa’ya renk katan değerlerden biriyiz” dedi. Gençlerin dernek çatısı altında tanışıp, kaynaşarak bir dayanışma içerisinde olmasına vurgu yapan Akkaş, “Üniversiteyi kazanıp Bursa’ya gelen gençlerimizin muhakkak bizlerle irtibata geçmesini istiyoruz” hatırlatmasını yaptı.

Protokolde yer alan kişiler ise şu isimlerden oluştu: Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat  Altaca Kayışoğlu, Ak Parti İl Yönetimi adına Fatma Şahin ve Ümmühan Fidan,  CHP il Yönetimi adına başkan yardımcısı Av. Turgut Özkan, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, MHP İl Başkan Yardımcısı Beşir Deniz,

Nilüfer Belediyesi eski başkanı Mustafa Bozbey, geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapmış Mehmet Yaşar Çerçi, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Yalçın Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti  Yıldırım belediye meclis üyesi Mehmet Yıldız, Bursa Siirtliler Derneği Başkanı Selim Demirel, Yüzüncü Yıl mahallesi Muhtarı Ayşegül Sayan ve Barış mahallesi muhtarı Sevilay Karaca. CHP İl başkanı İsmet Karaca ve CHP Bursa milletvekili Prof.Dr. Yüksel Özkan ise programa çelenk gönderdiler. Haber ;Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika