Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kutup Ayıları İklim Değişikliğiyle Başa Çıkmak İçin Çöp Topluyor

24 Temmuz 2022 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Kutup Ayıları İklim Değişikliğiyle Başa Çıkmak İçin Çöp Topluyor
Kutup Ayıları İklim Değişikliğiyle Başa Çıkmak İçin Çöp Topluyor

Aç kutup ayıları, buzlu yaşam alanları yok olurken midelerini doldurmak için çöplüklere yöneliyor. Çarşamba günü, Kanadalı ve ABD’li bilim adamlarından oluşan bir ekip, hayvanlar kuzey topluluklarının yakınındaki çöp sahalarına daha bağımlı hale geldikçe, çöpün zaten savunmasız olan kutup ayısı popülasyonları için yeni bir tehdit oluşturduğu konusunda uyardı. Dünyanın önemli dergilerinde yayınlanan raporda, bunun insanlarla ölümcül çatışmalara yol açtığı belirtildi.

Alberta Üniversitesi’nden bir biyolog olan ortak yazar Andrew Derocher, “Ayılar ve çöp kötü bir birlikteliktir” dedi. “Bunu boz ayı ve kara ayı perspektifinden çok iyi biliyoruz ve şimdi bu kutup ayıları ile gelişen bir sorun.”

Kutup ayıları, fokları avlamak için deniz buzuna güvenir. Ancak Kuzey Kutbu’nun dünyanın geri kalanından dört kat daha hızlı ısınmasıyla, deniz buzu yazın daha erken eriyor ve sonbaharda daha sonra donuyor. Bu güçler, doğal avlarından uzakta, karada daha fazla zaman geçirmeyi gerektirir.

Rapor, şişmanlamak için kutup ayılarının artık Kuzey Kutbu ve Kuzey Kutbu’ndaki Rusya’nın Belushya Guba’sı gibi açık çöplüklerde ve Kaktovik, Alaska yakınlarındaki Inuit avlarından arta kalan balina kemik yığınlarının etrafında toplandığını söyledi.

Bu tür davranışlar risklidir. Yerel vahşi yaşam yöneticileri, kamu güvenliği endişesi nedeniyle ayıları öldürebilir. Ve çöp tüketmek ayıları hasta edebilir. Paketleyiciler genellikle yiyecek artıkları halinde dondurulur, bu nedenle kutup ayıları sonunda plastik ve diğer yenmeyen malzemeleri yerler. Bu ölümcül tıkanmalara neden olabilir. Kutup Ayıları Polar Bears International’ın kıdemli koruma direktörü Geoff York, “Ayılar, plastik alımıyla gelen tüm olumsuzlukları ve (çöplük) bir ortamda maruz kalabilecekleri hastalıkları ve toksinleri bilmiyorlar” dedi. savunuculuk grubu.

Bilim adamları, durumun daha da kötüleşeceğini söyledi. Kuzey Kutbu’nda insan nüfusu artıyor. Binlerce kutup ayısının yaşadığı Kanada’nın Nunavut kentinin 2043 yılına kadar yaklaşık %40 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

Atık yönetiminin iyileştirilmesi, uzak topluluklar için bir zorluk olmaya devam ediyor. Zemin genellikle donar ve bu da çöpleri gömmeyi zorlaştırır. Ve onu kamyonla taşımak pahalıdır. Bilim adamları, sorunu çözmek için federal fonun gerekli olacağını söyledi. Derocher, “Doğu Kanada Kuzey Kutbu’nda zaten birkaç insan ölümü yaşadık” dedi. “Hiç kutup ayısı sorunu olmayan yerlerin şimdi ortaya çıkan sorunları olması şaşırtıcı.” Haber ;Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika