Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Liseli kızın şüpheli ölümü

24 Şubat 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Liseli kızın şüpheli ölümü
Liseli kızın şüpheli ölümü

57296 652026-cansel-in-son-anlari-guvenlik-kamerasinda-56cb4c09739fa

Kayseri’de öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra polis olan babasının silahı ile başına ateş ederek hayatına son veren 18 yaşındaki Cansel Buse K.’nin son anları güvenlik kameralarına yansıdı. Kayseri‘de geçtiğimiz hafta Çarşamba günü meydana gelen olayda Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi‘nde okuyan Cansel Buse K. (18), matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradığı için polis olan babasının silahı ile başına ateş ederek hayatına son vermişti.

cansel-in-son-anlari-guvenlik-kamerasinda-2-tn770910

Cansel Buse K.’nin son anları, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde, Cansel Buse’nin oturdukları binanın önünde bir arkadaşı ile vedalaşarak binaya girdiği ve asansöre binerek evlerine çıktığı görüldü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Cansel Buse K.’nin evine girdikten 1 saat sonra sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürüldüğü anbean kaydedildi. Cansel Buse’nin ambulansa götürüldüğü anda, bina sakinlerinin yaşadığı panik de kameralara yansıdı.    ÖĞRETMEN, MAHKEMEDE SUÇUNU İTİRAF ETMİŞ  Cansel’in ailesi olayla ilgili şöyle konuştu: “Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi’nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız.” Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Cansel Buse K.’nin evine girdikten 1 saat sonra sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürüldüğü anbean kaydedildi. 

turkiye-nin-konustugu-cansel-in-son-anlari-8184805_4312_m

“ÖĞRETMEN İLE ÖGRENCİ 2 AYDIR TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞLER”  Kayseri’de lise öğrencisi Cansel Buse K.’nın intiharıyla ilgili sürdürülen adli ve idari soruşturmada, genç kızın iki aydan beri öğretmeniyle cep telefonundan görüşmeler yaptığı belirlendi. Vali Orhan Düzgün, sosyal medyada yankı uyandıran ve çeşitli yorumlara yol açan intihar olayıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kayseri İli Melikgazi ilçesindeki bir okulumuzda 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.’nin 17/02/2016 tarihi akşamı evinde intihar ettiği bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili savcılığa suç duyurunda bulunulmuş ve adli soruşturma ile birlikte maarif müfettişlerince idari soruşturma başlatılmıştır. Cansel B.K.’nin intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö. yürütülen adli soruşturma sonucu tutuklanmıştır. Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi Okul Müdürü E.E., Müdür Yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.

images

” SAVCIDAN AÇIKLAMA Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, lise öğrencisi kızın uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddiasına ilişkin, hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturmanın yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütüldüğünü bildirdi. Açığa alınan öğretmen tutuklandı. Usta, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Şubat Çarşamba akşamı evinde ateşli silahla intihar eden Cansel B.K’nın otopsi işleminin yapıldığını anımsattı. Ölen kişinin lise öğrencisi olmasının dikkate alındığını vurgulayan Usta, şunları kaydetti: “Dosya içerisindeki bilgi, belge, iddia, isnat şikayetler ve ilgili dosya kapsamında TCK’nın 103/1-b, 104/1 maddelerinde tanımlanan Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Reşit Olmayan Çocukla Cinsel İlişki suçlarıyla ilgili olarak, ölenin kendi okulunda öğretmeni olarak görev yapan şüpheli 19 Şubat tarihi itibariyle sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır. Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma, TCK, CMK ve diğer yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütülmektedir.” Lise öğrencisi Cansel B.K, 17 Şubat Çarşamba günü polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni B.Ö. tutuklanmıştı. Kayseri’de yaşayan lise öğrencisi Cansel K.’nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından hayatına son vermesi üzerine yetkililer harekete geçti. Öğretmenin açığa alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını hatırlatan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü, okul yönetiminin de açığa alındığını söyledi. Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu” dedi. Çandıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi. “Hiç kimsenin istemediği ve istemeyeceği bir olaydır çünkü ne olup olmadığını bilmiyoruz” diyen Çandıroğlu, şunları kaydetti: “Adliye, bu olayın ne olup olmadığını söyleyecek. Öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı, tutanak altına aldı ve aynı anda da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika