Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 06 Ağustos 2018

Maden Adasındaki Orman Yangınında Sabotaj İhtimali

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin 22 adasından en büyüğü olan Maden Adası’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

 

 

Şiddetli poyraz nedeniyle kısa sürede ilerleyen yangına Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’nden bir helikopter ile müdahale ediliyor.Karadan bağlantının olmadığı yangın mahallinde şiddetli fırtına nedeniyle yangının güçlükle kontrol altına alındığı öğrenildi.

 

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’nın  basına yaptığı  açıklamada, yangının sebebinin henüz belirlenemediğini kaydederek, “Yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda. Yangının ne kadarlık bir alanda etkili olduğu ise ekiplerimizin adaya çıkmasının ardından netlik kazanacak. Çok şükür ki yangın zemin yangını şeklinde ilerlemiş. Şu an için yangınla ilgili herhangi bir olumsuz durum yok” diye konuştu.

 

 

Yangından 40 gün önce, ada da yürüyüş yapan Ayvalık Tabiat Platformu üyesi Erhan ÇİFTÇİ  tarafından yangın çıkartılması için meçhul kişilerce hazırlandığı tahmin edilen düzenek bulunmuş ve bertaraf edilmiştir. Konu ilgili mercilere iletilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığındaki yetkili şube md.ine ongün önce  bizzat tarafımdan orman ve geçmiş yangınlarla  ilgili   sorunlar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili talepler  iletilmiştir.

 

 

Her sene  enaz iki tane yangın çıkan Ayvalık’ta,Türkiye’nin en büyük  tabiat parkı olduğu halde alınan tedbirler , yok denecek kadar azdır.Üstelik Maden adasında MTA verilerine göre Kurşun-Çinko madeni vardır.Zaten ada da ismini bu özellikten dolayı  almıştır.Geçen sene de Hakkı bey yarımadasının büyük bir bölümü yanmıştır.Burada yangın iki ayrı yerden çıktığından sabotajdan şüphelenilmiş ve cumhuriyet savcılığına  şikayet edilsene de  sonuç alınmamıştır.

İşte bu nedenlerden  dolayı sabotaj ihtimali yüksek diyoruz.Aşağıdaki tedbirler alındığı taktirde bir sonuca varabiliriz

1.İNSANSIZ YANGIN GÖZETLEME KULELERİN TAHSİSİ,

2.BURHANİYE’DE OLAN   DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR ŞEFLİĞİN AYVALIĞA TAŞINMASI,

3. AYVALIĞA ACİL AFET YARDIM KONTROL MERKEZİNİN KURULMASI,
4. ADALARDA VE ORMANLARDA ATLI DEVRİYELERİN TAHSİS EDİLMESİ,
5. MADEN ADASININ KARADAN YOLU OLDUĞU İÇİN YAZIN KONTROL ALTINA ALINMASI
6. ORMAN İŞLETME MD.LÜĞÜNE YAZIN AŞIRI KALABALIK OLMASI NEDENİYLE PERSONEL TAKVİYESİNİN YAPILMASILMASI,
7.ÖZELLİKLE ADALARIN KAMERA VE  FOTOKAPANLA ENAZINDAN KONTROL ALTINA ALINMASI ,
8. ALİBEY ADASINDA YANGIN GÖZETLEME KONTROL MERKEZİ VEYA KARAKOLUNUN KURULARAK,  ADALARDA  ÇIKMASI  YANGINLARA  MÜDAHALE  İMKANININ OLMASI SAYILABİLİNİR

Sonuç olarak : Ciğerimiz yanmaktadır.Bu yangından dolayı  endemik bitkiler ve  hayvanlar telef olmaktadır..Çok geç olmadan   tedbirleri alalım.Körfezin incisi Ayvalığımızın zengin biyoçeşitliliği bozulmakta,değerler yok olup gitmektedir.

KAYNAK : MEDYA AYVALIK SUAT SALGIN

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Firma Fotoğraf Galerisi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika