Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Maden Çalışmaları Belediye Başkan Gökhan’ı Çileden Çıkardı

11 Aralık 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Maden Çalışmaları Belediye Başkan Gökhan’ı Çileden Çıkardı
Maden Çalışmaları Belediye Başkan Gökhan’ı Çileden Çıkardı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kirazlı’da altın madeni işletmek için ağaçları kesen altıncılara ateş püskürdü. Aralık Ayı Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Gökhan; “Artık ne diyelim ‘Allaha havale ediyorum. Allah bin türlü belalarını versin’ O kadar ileri gidiyorum” dedi.

 

Çanakkale Belediye Meclisi olağan toplantısı dün Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis açılış konuşmasında, Alamos Gold Şirketinin taşeronu olarak faaliyet yürüttüğü bilinen Doğu Biga Madencilik tarafından, Kirazlı’daki ağaç kesimlerine değinerek, ağaçları kesen işletmelere ateş püskürdü.

Maden işletmelerinin ağaç kesim izni aldıklarını, ancak Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı almadıklarını ifade eden Başkan Gökhan, buna rağmen ağaçların kesilmeye başlandığını belirterek; “Çanakkale içme ve suyu kullanma barajımız olan Atikhisar Barajımızın arkasındaki yerde bir orman kesme ve alan açma hareketliliği başladı ve sürüyor. Ağaç kesim izni almışlar ama henüz Gayrı Sıhhi Müessese Ruhsatı almamışlar.

Yine de o alanda ağaçları kesiyorlar. Israrla ve inatla altın işleme sürecinde yol almaya çalışıyorlar. Buna diyecek fazla bir şey bulamıyorum. ‘İnadım inat, ben burayı yaparım, olmadı ağaçları keserim, işletmeyi açarım, bir şey olmaz. Ben bunu son teknoloji yapıyorum. Olursa olur’ diyorlar. Bunları söyleyen adamın Çanakkale ile bir alakası yok ki. Çanakkale’de bir sorumluluğu yok.

Çanakkale’nin içme suyu kaynağının risk altına girmiş olmasında ona olacak bir şey yok. En fazla buradaki suyu içmez. Biz ne yapacağız? Bizim çocuklarımız ne yapacak? Bunu ısrarla söylüyoruz ama yine de getirip tam barajın tepesine, oraya siyanürlü altın işletmesini koymaya çabalıyorlar” dedi.

‘OLUK OLUK TRAKTÖRLERLE TOMRUKLAR GEÇİYOR’

Maden işletmesinin aynı zamanda tek içme su kaynağı olan Atikhisar Barajına zarar vereceği ve kuraklık etkilerinin kışın daha fazla hissedileceğini ifade eden Gökhan; “Geçen gün oraya arkadaşlarımız gitmiş ve keşifler yapmış. Oralara oluk oluk traktörlerle tomruklar geçiyor. Artık ne diyelim ‘Allaha havale ediyorum. Allah bin türlü belalarını versin,’ o kadar ileri gidiyorum. Hiç kimseyi dinelemiyorlar. Zaten başımız dertte. Kuraklıktan dolayı başımıza bir sürü şey geliyor. 14 Milyon metreküp baraj doluluk oranımız var. Ne olacağı ve kışın nasıl geçeceği belli değil. Şehir büyüyor ve tüketim artıyor. Bir de bu riski taşırsak işin içinden nasıl çıkacağız bilemiyorum” dedi.

Kaynak: Seçkin Sağlam-Çanakkale

Bülent Özgen-Haber Merkezi

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika