Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Madra’nın Çığlığına Kulak Verin

15 Nisan 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Madra’nın Çığlığına Kulak Verin
Madra’nın Çığlığına Kulak  Verin

 

14 Nisan cumartesi günü Bergama Çevre Platformu ,Burhaniye Çevre Platformu (Burçep)’nun daveti üzerine Burhaniye -Korucaoluk Köyü’n gitti.. Madra dağının tepesinde Tümad madencilik tarafından hazırlığı yapılan altın madeninin bölgede yapacağı yıkım  konuşuldu.

 

 

 Her yerden kaynayan suların patika yolları çamur deryasına çevirmesi nedeniyle maden sahasına çıkılamadı. Köylüler madeni istemiyorlar, kadınlar çok tepkili ama ne yapacaklarını bilmiyorlar. Köyün yanı başından akan Erk deresinin kendilerinin canı olduğunu anlatiyorlar. Köyün geçimi badem, ceviz, çam fıstığı gibi meyvecilik, sebzecilik ve hayvancılık. Madene tahsis edilen bölge köylülerin yaylası, mera vasfı tescil edilmemiş meraları.

Maden henüz çalışmaya başlamamış, ağaçların traşlandığını, dağın düzlendiğini, Türkiye’nin en büyük altın maden çıkarma ve işletmesinin açılması çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatıyorlar. Madenin Avrupa Kalkınma Bankası tarafından desteklendiği de söyleniyor.

 

 


Burçepliler, Korucuoluklular sorunu dert etmiş durumdalar, çabalıyorlar, ama bu konu sadece onları ilgilendirmiyor. Maden işletmeye açılırsa o bölgenin altın madeni ayrıştırma üssü halini alacak, ikinci Bergama olacak. O aşamadan sonra durdurabilmek çok zor. Şimdiden bir şeyler yapmalı. Madenin faaliyete geçmesi Madra dağının ölümü olacak, önemli bir ekosistem çökecek.

 

 


Özet olarak Madra Dağı imdat diyor, bu sese yaşamdan yana olan herkes karşılık vermeli.
Ekoloji hareketleri ve ekoloji siyaseti iddiasında olan siyasi partiler bu sorunu gündemine almalı. Avrupa Kalkınma Bankası’nın Madra dağının sonu olacak işletmeye verdiği krediyi kesmesi için Avrupa Yeşiller Partisi ( EGP) harekete geçmelidir.

Doğayı seven herkese görev düşüyor.Bu güzelim doğanın katledilmesine sessiz kalmıyalım.Hep birlikte Burhaniye Çevre platformuna destek çıkalım.

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika