Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

MASA TENİSİ TÜRK LİGİ BAŞLIYOR

29 Ağustos 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»MASA TENİSİ TÜRK LİGİ BAŞLIYOR
MASA TENİSİ TÜRK LİGİ BAŞLIYOR

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenecek olan Türk Dünyası Yıldızlar Masa Tenisi Ligi, 4 ülkeden 20 sporcunun katılımı ile 1-2 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul´da yapılacak.
Türkiye´nin yanı sıra, Azerbaycan, KKTC ve Özbekistan´dan 15 yaş altı Milli takım sporcuların katıldığı Masa Tenisi Türk Ligi, ortak kamp ve turnuva olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Organizasyon kapsamında 31 Ağustos 2018 gününe kadar İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda günde çift antrenmanla ortak kamp yapacak olan sporcular, 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Masa Tenisi Türk Ligi´nde mücadele edecekler.

TÜRK KARDEŞLERİMİZ İLE BİR ARAYA GELİYORUZ

Türki Cumhuriyetlerine yönelik Masa Tenisi branşında ilk kez bir etkinlik yapıldığını söyleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç ´´Yüzyıllardır süregelen soydaşlık bağımızla bir arada olduğumuz Türk kardeşlerimizle artık Masa Tenisi´nde de bir araya geliyoruz. Federasyonumuzun tam destek verdiği organizasyon Türk ülkeleri arasındaki iletişimi güçlendirecektir´´ dedi.

GELECEK YILLARDA DA DEVAM EDECEK

Organizasyonun gelecek yıllarda da devam edeceğini belirten TMTF Genel Koordinatörü Tahsin Ergül ´´Türkiye´de ilk etabı yaptıktan sonra, önümüzdeki yıllarda katılımcı ülkelerin sırayla ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Bu çalışmanın sporcular ve antrenörler arasında dayanışma ve bilgi birikimi paylaşması açısından çok önemli. Ayrıca Dünya Masa Tenisinde güçlü bir Türk lobisi kurmak istiyoruz. Türki Cumhuriyetleriyle yapacağımız işbirliği ve beraberlik ruhunun Türk Ligi ile her sene pekişmesini hedefliyoruz´´ diye konuştu.

FARKLI BİR FORMAT

Etkinliğin iki aşamalı olduğuna dikkat çeken TMTF Dış İlişkiler Kurul Başkanı Samet Polat ´´Masa Tenisi Türk Ligi, kamp ve turnuva olarak iki bölümden oluşuyor. Turnuva ise çok farklı bir formatta yapılacak. Ülkeler birbirleriyle karşılaşmayacaklar. Takımlar belirlenecek. Oluşacak takımlarda her ülkeden bir sporcu yer alacak. Böylece sporcular ve antrenörler için farklı bir deneyim yaşamış olacaklar´´ şeklinde konuştu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika