Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Masa Tenisi’nde Avrupa heyecanı

22 Ağustos 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Spor»Masa Tenisi’nde Avrupa heyecanı
Masa Tenisi’nde Avrupa heyecanı

Erkek A Milli ve Kadın A Milli takımımız, 3-8 Eylül 2019 tarihleri arasından Fransa´nın Nantes kentinde yapılacak Avrupa Takımlar Şampiyonası finallerinde mücadele edecek.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Basın Kurulu tarafından yapılan açıklamada; Avrupa Takımlar Şampiyonası finallerinde ülkemizi 4 erkek, 4 kadın olmak üzere 8 sporcu temsil edecek. Erkek A Milli takımımızda İbrahim Gündüz, Talha Yiğenler, Ziver Gündüz, Zihni Batuhan Şahin, Kadın A Milli takımımızda ise Sibel Altınkaya, Özge Yılmaz, Gülpembe Özkaya ve Ece Haraç yer alacak.
Nantes’in Metropolitan Spor Salonunda oynanacak maçlarda Erkek A Milli takımımız H Grubunda Yunanistan ve Portekiz, Kadın A Milli takımımız ise F Grubunda İsveç ve Polonya ile aynı grupta yer aldı.
Elemeleri iki yıldır süren Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda erkelerde ve kadınlarda 24 takım, üçerli 8 grupta mücadele edecek. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından, gruplarında ilk sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finallerden itibaren eleme sistemi kullanılacak ve Şampiyona 8 Eylül’de yapılacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

FİNALLERE NASIL GELDİK?

A Erkek Milli takımımız, Avrupa Takımlar Şampiyonası finallerine gelinceye kadar 1.aşamada Polonya (0-3, 0-3) ve Hırvatistan (3-2, 0-3), 2.aşamada ise Finlandiya (3-2), Lüksemburg (3-2) ve Bulgaristan (3-2) ile karşılaştı.
A Kadın Milli takımımız ise Avrupa Takımlar Şampiyonası finallerine gelinceye kadar 1.aşamada Danimarka (3-2, 3-0) ve Estonya (3-0, 3-0) ile oynayan Millilerimiz, 2.aşamada Rusya (0-3) ve Litvanya (3-0) ile karşılaştı.

Geçen yıl Lüksemburg´da farklı bir formatta düzenlenen Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası’nın 1.Ligi´nde mücadele eden Erkek A Milli takımımız 2., Kadın A Milli takımımız ise 6. olmuştu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika