Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

MERSİN’DE MARATON HEYECANI

14 Aralık 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»MERSİN’DE MARATON HEYECANI
MERSİN’DE MARATON HEYECANI

Bu yıl Engelleri aşmak için koşulacak

HABER: MURAT İLTER


Uluslararası Mersin Maratonu, Mersin’e koş, Mersin’de koş sloganıyla bu yıl dördüncü kez koşulacak. 

Startı 16 Aralık Pazar günü Mersin Forum AVM önünden verilecek olan ve dünyadaki 5 bin maraton arasında 56’ncı sıraya yerleşip bronz kategoriye yükselen Uluslararası Mersin Maratonu,  42 kilometre, 15 kilometre ve halk koşusu olmak üzere 3 ayrı kategoride organize edilecek.
Mersin’in her geçen gün spor kenti olmaya daha da yaklaştığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de köklü değişimler yaşanıyor. Her geçen gün kendine kattığı yenilikler ile hem Türkiye, hem de dünya çapında birçok ilke imza atıyor. Spor, Mersin’i Mersin yapan en önemli varlıklarımızdan biridir. Spor birlik, barış, kardeşlik demektir. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın sayılı spor merkezi haline getirmek vizyonuyla düzenlediğimiz organizasyonlarla adımızdan söz ettiriyoruz. Atletizm, okçuluk, plaj voleybolu, tenis gibi organizasyonlar bir spor kenti olduğumuzu gösterdik” dedi. Mersin Maratonu’nun şu anda bronz seviyesinde olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyada bu seviyede 32 yarışma var. Umarım gelecek yıl,kriterleri aşarak gümüş seviyeye yükseleceğiz. Amacımız Uluslar arası Mersin Maratonu’nu gümüş kategoriye yükseltmektir” diye konuştu.  

İlgi çok yüksek

Uluslararası Mersin Maratonu’nun bu yıl 4.’sü düzenleneceğini ve her geçen gün ilginin arttığını dile getiren Kocamaz,”Dört yıldır düzeliyor olmamıza rağmen beş yıldız derecesi alarak dünyanın en iyi 56 organizasyonundan biri olmayı başardık. Altın kategori hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Maratonu her yıl bir temayla yapıyoruz. Bu yıl engelleri aşmak temasıyla ‘Mersin’e koş, Mersin’de koş’ diyoruz. Dünyanın birçok yerinden yüzlerce sporcu Mersin’de buluşacak, tarih ile doğanın iç içe girdiği ortamda ter dökeceğiz. Bu yıl maratona 100 bin katılımı hedefliyorduk ancak şimdiden 110 bini aşmış durumdayız” diye konuştu.  

Spor şehri Mersin

Uluslar arası Mersin maratonu, 42 km’lik Maraton, 15 km’lik yarı maraton ve halk koşusundan oluşacak. Maraton’da ilk sekize giren erkek ve bayan atletlere 6 bin dolardan, 400 dolara kadar ödül verilirken,ayrıca Maraton zaman bonusu ödülleri, Maraton Türk sıralaması ödülleri, Maraton yaş grupları ödülleri, 15 Km yarış ödülleri, 15 Km Türk sıralaması ödülleri, 15 Km yaş grupları ödülleri, Maraton bedensel engelliler tekerlekli sandalye ödülleri ile özel sporcular ödülleri verilecek.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika