Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Meteoroloji uyarı yaptı: Daha şiddetli yağış geliyor !

04 Mayıs 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Meteoroloji uyarı yaptı: Daha şiddetli yağış geliyor !
Meteoroloji uyarı yaptı: Daha şiddetli yağış geliyor !

meteorolojik-uyari-kuvvetli-saganak-yagis-geliyor-474523

İstanbul ve Ankara hava durumu için meteoroloji kritik açıklamayı yaptı. Özellikle İstanbul, şiddetli sağanak yağışın etkisinde.Hava durumu başta İstanbul ve Ankara hava durumu olmak üzere meteorolojiden kritik açıklama geldi. Dün akşam İstanbul’da başlayan sağanak yağış bu sabah da etkisini arttırarak devam ediyor. Şiddetli yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili ve gök gürültülü olmak üzere devam etmesi tahmin ediliyor. Sıcaklıklar ise yeni haftayla birlikte yani 9 Mayıs Pazartesi günü tekrar artmaya başlayacak. Peki Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya,Bolu, Tekirdağ, Edirne ve Antalya hava durumu nasıl olacak?

fft99_mf5676958

YAĞMUR KAÇ GÜN SÜRECEK?

İstanbul hava durumu dün başlayan sağanak yağışın etkisinde. Saat 10.00’da başlayan şiddetli yağışların gün içinde etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. İstanbul hava durumu için beklenen sıcaklık ise yeni haftayla birlikte artacak. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının gelecek hafta başından itibaren yaz mevsimi değerlerine yaklaşacağını bildirdi.Şen, yaptığı açıklamada, yurt genelinde mevsim ortalamalarında seyreden hava sıcaklıklarının, çarşamba gününden itibaren ortalamaların 2 ila 3 derece altına ineceğini ve hafta sonuna kadar etkili olacağını belirtti.

 

fft107_mf5922410

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yurdun güneydoğusu hariç diğer bölgelerde yağış görüleceğine dikkati çeken Şen, “Son değerlendirmelerimize göre bu hafta sonuna kadar yurdun güneydoğusu hariç diğer bölgelerde yağışlar görülecek. Doğu’da ise hafta sonu dahil olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlarda yıldırım ve su baskını olasılığı yüksek. Pazartesi gününden itibaren de yurt genelinde hava sıcaklıkları önemli derecede artacak, yaz değerlerine yaklaşacak. Yağışlara ise bir süre ara var.” değerlendirmesinde bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya’nın doğu çevreleri, Adana ve Hatay’ın kuzey kesimleri, Kahramanmaraş’ın batısı ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

154003

HAVA SICAKLIĞI İÇ BÖLGELERDE AZALIYOR

Hava sıcaklığının iç bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere (4 ila 10 derece) ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ’E UYARI

Doğu Karadeniz’de 4 gün etkili olacak sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz’de Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta bugün başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların 4 gün boyunca aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor. Metrekareye yüz kilogram ve üzerinde yağış düşmesi beklendiğinden, vatandaşlardan meydana gelebilecek heyelan, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımdaki aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

METEOROLOJİ’DEN ALINAN BİLGİLERE GÖRE YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere (4 ila 10 derece) ülke genelinde azalacak. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Adana: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 25

Antalya: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika