Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Milli Parkı Tehdit Eden Projeye Dava

11 Mayıs 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Milli Parkı Tehdit Eden Projeye Dava
Milli Parkı Tehdit Eden Projeye Dava

Aydın Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı ve balıkçı barınağı için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun iptali için dava açıldı. Bakanlık ÇED’e onay vermişti.

Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu tarafından açılan davada, yat limanı ve eklentilerin Türkiye’nin en önemli doğal miraslarından Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın hemen bitişiğinde olduğuna dikkati çekildi.

Yat limanı ve feribot yanaşma yeri yapılması planlanan alanın, Dilek Yarımadası Önemli Doğa Alanı sınırları içerisinde olduğunu kaydeden Av. Dr. Tokuçoğlu, “Alanda endemik ve dar yayılışlı birçok bitki türü bulunuyor. Ayrıca, yarımadanın tüm kıyıları dünyanın en nadir deniz memelilerinden biri olan Akdeniz foku (Monachus monachus) için önde gelen yaşam alanlarından.

Önemli doğa alanı olarak belirlenen bir alanda, dip taraması, deniz dolgusu gibi alanın doğal yapısını tamamen değiştirecek faaliyetler gerçekleştirilecek ve projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgede yoğun bir deniz trafiği yaşanacaktır” dedi.
İ

Edinilen bilgilere göre, projenin kullanım alanı deniz olacak olup, karada kullanım alanı bulunmuyor. 35 bin 937 metrekare ile dolgu alanının yüzde 51,28’ini yat limanı, 17.884 metrekare ile yüzde 25,51’ini balıkçı barınağı ve 16 bin 266 metrekare ile yüzde 23,21’ini ise feribot yanaşma yerleri oluşturuyor. Dalgakıranlar dahil toplam dolgu alanı 60 bin metrekare, liman içinde deniz alanı ise 86.000 metrekare olacak.

KAYNAK : https://www.birgun.net/haber-detay/milli-parki-tehdit-eden-projeye-dava.html

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika