Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Minnesota,katalitik konvertör hırsızlıklarını engellemek için harekete geçti

05 Mart 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Minnesota,katalitik konvertör hırsızlıklarını engellemek için harekete geçti
Minnesota,katalitik konvertör hırsızlıklarını engellemek için harekete geçti

Minnesota Senatosu Perşembe günü, hırsızların son yıllarda ülke genelinde hızla artan bir suç olan çalıntı katalitik konvertörleri satmasını zorlaştırmak için oy kullandı. Ulusal Sigorta Suçları Bürosu’na göre, otomobil ve kamyonlardan kirlilik kontrol cihazlarının çalınması 2019’da 3.389’dan 2020’de 14.433’e dört kattan fazla arttı ve 2021’de tekrar çarpıcı bir şekilde 52.000’in üzerine çıktı. Bunun başlıca nedenlerinden biri, rodyum, platin ve paladyum gibi dönüştürücülere giren değerli metallerin fiyatlarındaki keskin artıştır. Ve uzmanlar, birçok hırsızlığın sigorta kapsamında olmadığını, bu nedenle bildirilmediğini söylüyor. Eyalet Ticaret Bakanlığı’na göre Minnesota, katalitik konvertör hırsızlıklarında Kaliforniya ve Teksas’ın ardından ülkede üçüncü sırada yer alıyor.

Ajans, Minnesota’nın neden bu kadar üst sıralarda yer aldığından emin değil. Ancak uzmanlar, geçen ayki duruşmalarda parçaların çalınmasının, satılmasının kolay olduğunu, yakalanma riskinin çok az olduğunu ve hatta kovuşturma riskinin daha düşük olduğunu ifade ettiler. Roseville’in baş sponsoru Demokratik Senatör John Marty, kat tartışması sırasında “Bu eyaletteki hırsızlığı azaltmada bir etkisi olacak” dedi ve 40’a karşı 25 oyla geçen yasa tasarısının güçlü bir desteğe sahip olduğuna dikkat çekti. kolluk kuvvetlerinden. “Üzerinde büyük bir etkisi olacağını düşünüyorum.” Hırsızlar, katalitik konvertörler için her biri 500 ila 1.500 dolar alabilir. Ancak Marty, senatör arkadaşlarına, bir araba sahibinin bir arabayı değiştirmesinin 2.000 ila 3.000 ABD Dolarına mal olabileceğini, bunun da herkes için daha yüksek sigorta maliyetlerine yol açabileceğini ve bir kurbanın arabasını tekrar kullanabilmesi için yedek parça için birkaç hafta beklemesi gerekebileceğini söyledi.

Minnesota tasarısı, Uluslararası Otomobil Hırsızlığı Araştırmacıları Birliği’nin ülke genelinde teşvik ettiği model mevzuata benziyor. Marty meslektaşlarına, grubun, tasarının sorunun nasıl çözüleceği konusunda diğer eyaletlere örnek olması gerektiğini söylediğini söyledi. Tasarı, hurda metal satıcılarının, VIN numarası gibi izini sürmek için kullanılabilecek tanımlayıcı işaretler taşımadığı sürece, bir araca bağlı olmayan bir dönüştürücü satın almasını yasaklıyor. Bayiler, kolluk kuvvetlerinin parçaları izlemesine yardımcı olmak için bilgileri elektronik bir veri tabanına girmek zorunda kalacak. Savcıların bir dönüştürücünün çalındığını kanıtlaması gerekmeyecekti. Çoğu durumda, bir araca bağlı olmayan işaretlenmemiş bir dönüştürücüye sahip olmak yasa dışı olacaktır. Satıcılar, sahiplik kanıtı sağlamak zorunda kalacak ve yalnızca kayıtlı satıcılar kullanılmış dönüştürücüler satın alabilecekti.

Birinin yasadışı olarak bulundurulması bir kabahat olur ve iki tanesi ağır bir kabahat olur. Ancak 10’a 3 sahip olmak, beş yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suç haline gelir, 11’den 70’e sahip olmak 10 yıla kadar ve 71 veya daha fazlası 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Tartışma sırasında birkaç Cumhuriyetçi senatör, tasarının çalıntı dönüştürücüleri eyalet dışına kaçırabilecek organize suç gruplarını caydırmadan farkında olmadan hata yapan küçük hurda tüccarları için haksız yere sert olacağını savundu.Redwood Falls’tan GOP Senatörü Gary Dahms, “Bu yasa tasarısı sorunu çözmeyecek” dedi. “Buna oy veren siz millet, bölgelerinize geri dönüp hiçbir şey yapmadığınız halde ne kadar çok şey yaptığınızı söyleyebilirseniz, bu kendini iyi hissettiren yasa tasarılarından biridir.”

Ancak Ticaret Departmanının dolandırıcılık bürosunda özel bir ajan olan Joe Boche, bir duruşmada, yasa tasarısının sadece uyuşturucu için hızlı para arayan birçok hırsızı caydırması gerektiğini ifade etti. Senato, bayilerin endişelerini gidermek için değişiklikler ekledi, bu nedenle yasa tasarısının, beklenen imzası için Demokratik Vali Tim Walz’a gönderilmeden önce daha fazla işlem yapılması için – geçen ay 113-15’i geçen – Meclise geri gitmesi gerekiyor… Dünyadan Haberler; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika