Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3256 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Muharrem İnce Diyarbakır Konuşmasında : ‘Barışacağız, hemen barışacağız’

11 Haziran 2018 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Muharrem İnce Diyarbakır Konuşmasında : ‘Barışacağız, hemen barışacağız’
Muharrem İnce Diyarbakır Konuşmasında : ‘Barışacağız, hemen barışacağız’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır mitinginde konuşuyor…

Kürsüye geldiğinde Diyarbakırlıları Ahmet Arif’in “Haberin var mı taş duvar?” şiirinden dizeler okuyarak selamyan, Muharrem İnc’nin konuşması şöyle:

“Ahmed Arif’in ‘Hasretiden prangaler eskittim’ şiirini 15 yaşında liseye giderken ezberledim. 40 yıl sonra Ahmed Arif’in memleketinde Diyarbakırlılara Cumhurbaşkanı adayı olarak okudum. Ben bugün buraya sizi kandırmaya, sizi aldatmaya ya da ‘baldıran şerbeti içmeye’ gelmedim. Ben bugün buraya Ramazan şerbeti, meyan şerbeti içmeye geldim.

Türkiye’nin çok ciddi sorunları var. Cari açık 55 milyar dolar, mutfaktaki enflasyon yüzde 30, 250 milyar dolarlık ithalatı var, gençlerin yüzde 20’si işsiz ve Türkiye kuşatılmış durumda. Şu anda Türkiye’yi yönetenler Ankara’dan değil, Brüksel’den, Washington’dan yönetiyor.

‘Barışacağız, hemen barışacağız’

Sevgili Diyarbakırlılar bakın, bir sorunumuz var. Türkiye’nin ciddi problemleri var. Başından beri öneriyorum, dedim ki, 3B. Bir barışacağız. Barışacağız. Hemen barışacağız ama. İki, büyüyeceğiz, ekonomik olarak büyüyeceğiz. Üretim ekonomisine geçeceğiz, fabrikalar kuracağız. Kıraathanelerle bedava kekle zaman geçmez. Peki gündüz kekle geçiştirdin akşam eve gittin, yemek ne olacak? Onun için tarıma dayalı sanayi geliştireceğiz, ekilmeyen tarım alanlarını ekeceğiz, meralarımızı atıl olmaktan kurtaracağız. İş gücü, gençler… Benim derdim gençler.

‘Sonunu göremiyorum’

Miting alanındaki kalabalığı kastederek) Sesini açın, sonunu göremiyorum. Bu bir siyasetçi numarası değildir, sonunu göremiyorum.

Sanayimizi işler hale getireceğiz. Refahımız artacak sonra da adil bölüşeceğiz. Adil olacak her şey. Bakın bu kardeşiniz ilkeli bir  siyasetçidir. Zaman zaman kendi partisiyle de ters düşmüştür. 4 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı adayı oldum, 6 oku çıkardım, ‘Artık sadece CHP’lilerin değil, 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım’. 6 oku takmadım, artık Türk bayrağı taktım. Sonra Sayın Akşener’e gittim, kutladım başarılar diledim. Sayın Karamollaoğlu’na gittim, kutladım başarılar diledim. Sonra Sayın Demirtaş’a gittim kutladım. Sonra Sayın Erdoğan’a gittim, başarılar diledim. Ben Türkiye’de siyaseti uzlaştıracağım, barıştıracağım, siyaseti normalleştireceğim. Yani Allah’ın izni, milletimizin isteğiyle Cumhurbaşkanı olunca öyle 3 bin korumayla gezmeyeceğim. Normal olacak her şey. Sonra 4 adayı da ziyaret ettim.”

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika