Dolar : Alış : 32.4551 / Satış : 32.5136
Euro : Alış : 34.6559 / Satış : 34.7183
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Mutluluğu Çalan Alışkanlıklardan Kurtulmak…

07 Ekim 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Mutluluğu Çalan Alışkanlıklardan Kurtulmak…
Mutluluğu Çalan Alışkanlıklardan Kurtulmak…
Sadece para ya da eğlence mi bizi mutlu eder? Peki, para ya da eğlence olmadığında mutlu olamaz mıyız? Yoksa mutluluğumuzu ve sevincimizi bizden çalan şey toksik alışkanlıklarımız olabilir mi? Peki, hayatımızda neyi yanlış yapıyoruz? Mutlu olabilmek aslında çok kolay. İşte mutlu olmamızı engelleyen 8 alışkanlıktan kurtulmak ve değişmeye başlamak için yapman gerekenler…

1- Dans Edin: Duygusal kapanma bir takım sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Duygularımızı dışarıda bırakmanın birçok toksik olmayan yolu var, örneğin dans etmek bunlardan birisidir.

2- Başarısızlığa Karşı Bakış Açını Değiştir: Yeni bir adım için Thomas Edison’un sözlerini hatırlayın , “Başarısız olmadım. İşe yaramayacak 10 bin yöntem buldum.”

3- Olumlu bakın: Etrafındaki her şeyi suçlamak kolaydır. Hayatınızda olan her şeye olumlu ve değiştirilebilir bakmaya çalışın; engeller yerine fırsatları görmeye başlayacaksınız.

4- Enerji ve zamanınızı boşa harcamayın: Birinin sizi yaraladığını hissettiğiniz zaman enerjinizi ve zamanınızı bu duruma harcamayın. Sürekli zihninizde kurgulayıp olumsuz bu durumu hatırlamayın. Hayatınızı keyifli şeylerle doldurun.

5- Akıl okuyabildiğinizi düşünmeyin: Kendinizi küçük düşürmeyi seçmeyin, bunun yerine, insanların sizin için en iyisini düşündüğüne inanın. Bu bakış açısı özgüveninizi artıracak ve açıkça iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.

6- Başkalarının Başarısına Odaklanmayın: Başkasının hayatını takip etmekle sürekli meşgulken, kendinizinkini ihmal ediyor olabilir misiniz? Kendi yaşamınızın farkında olun. Her gün, başardığınız ve gurur duyduğunuz en az 5 şeyi bulun ve yazın. Yaşamınızın aslında ne kadar değerli olduğunu görecek ve ilerlemenize yardımcı olacaktır.

7- Başkalarının görüşleri sizin için önemli mi?: Başkalarının düşüncelerine bağımlı kişilerin endişeli ve kendilerini depresyonda hissetme olasılıkları daha yüksek. Bu kişiler kesinlikle kişisel sınırlarını savunamıyorlar.

8- Geçmişimin ve geleceğimin yaşamıma girmesine izin vermelimiyim?: Geçmişe takılı kalmak genellikle kişinin halen çözülmemiş bazı sorunları olduğunu gösterir. Tamamen geleceğe odaklanmak ise, endişe ile ilgili bir sorunun olduğu anlamına gelir. İnanın şu ana yani anına odaklanması ise insanları çok daha mutlu eder…

KAYNAK : https://www.enerjigazetesi.ist/en/kisisel-gelisim-her-gun-mutlulugumuzu-calan-aliskanliklardan-kurtulmak/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+enerjigazetesi+%28Enerji+Gazetesi+-+G%C3%BCncel+Haber+B%C3%BClteni%29

HABER: BÜLENT ÖZGEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika