Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Nepal’de düşen uçak kazasını bir yolcu, düşüş anını Facebook’tan canlı yayınladı 

17 Ocak 2023 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Nepal’de düşen uçak kazasını bir yolcu, düşüş anını Facebook’tan canlı yayınladı 
Nepal’de düşen uçak kazasını bir yolcu, düşüş anını Facebook’tan canlı yayınladı 

Başkent Katmandu’dan Pokhara’ya gitmek üzere havalanan Yeti Hava Yollarına ait “ATR 72” tipi uçak 68 yolcu ve 4 kişilik mürettebatla Seti Nehri Vadisi yakınında düştü. Yerel yetkililer, kazadan kurtulan bulunması umudunun olmadığını duyurdu. Kaski bölgesi idari yetkililerinden Tek Bahadur K.C, “Şu ana kadar 68 ceset bulduk. Dört ceset daha arıyoruz. Bir mucize olması için dua ediyoruz. Ancak kimseyi canlı bulma umudumuz yok” dedi. Uçuş takip sitesi FlightRadar24, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Yeti Airlines uçağının 15 yaşında olduğunu ve güvenilir olmayan verilere sahip eski bir sinyal aktarıcı ile donatıldığını belirtti. Yeti Airlines aynı zamanda Tara Air’in de sahibi ve ikisi birlikte Nepal’deki “en geniş ulaşım ağını” sunuyor.

Nepal’da en az 68 kişinin öldüğü uçak kazasında yolculardan biri düşüş anını kameraya kaydetti. Hindistanlı üç arkadaşıyla birlikte seyahat eden Sonu Jaiswal adlı yolcu, uçağın inişi sırasında Facebook’tan canlı yayın açtı. Videoda, uçak alçalmaya başladığında onlardan birinin “Gerçekten çok eğlenceli” dediği; 29 yaşındaki üç çocuk babası Jaiswal’in arkadaşlarıyla gülüşüp şakalaştığı görülüyor. Uçak düşerken pilot ya da personelden herhangi bir acil durum anonsu ya da uyarısı yapılmaması dikkat çekiyor.

 Ancak bir anda gürültüyle yön değiştiren uçak alev alırken yolcuların çığlıkları da kameraya yansıyor; telefon kapanmadan önce yanan enkaz bir anlığına ekranda görülüyor. Dört arkadaş Nepal’in ünlü Annapurna sıradağlarında yamaç paraşütü yapmayı planlıyordu.

Uttar Pradesh eyaletinin Ghazipur bölgesinden olan dört kişi, 29 yaşındaki Jaiswal, 28 yaşındaki Anil Rajbhar, 23 yaşındaki Vishal Sharma ve 23 yaşındaki Abhishek Singh Kushwaha olarak teşhis edildi. Hayatını kaybedenlerin yakın arkadaşı olan 21 yaşındaki Vishal Koswal, Nepal gezisinde onlara katılmak istediğini ancak bir akrabasının ölümü üzerine evde kalmak zorunda kaldığını söyledi.

Yardım etmek için uçağın düştüğü bölgeye koşanlar arasındaolan 44 yaşındaki Arun Tamu, “Birilerini kurtarıp kurtaramayacağımıza bakmak için koştuk. En az iki kadının nefes aldığını gördüm. Yangın çok şiddetliydi” dedi. Pokhara’nın yeni uluslararası havaalanına iniş yapmasına dakikalar kala bir vadiye düşen uçakta 57 Nepalli, beş Hintli, dört Rus, iki Güney Koreli ile Arjantin, İrlanda, Avustralya ve Fransa’dan birer kişi bulunuyordu.

Başbakan Pushpa Kamal Dahal, güvenlik güçlerinden ve halktan bölgedeki kurtarma çalışmalarına destek olmalarını istedi. Hükümet, kazanın soruşturulması için Turizm Bakanı Nagendra Ghimire başkanlığında 5 kişilik bir komitenin kurulmasına karar verdi. Kaza nedeniyle ülke genelinde ulusal yas ilan edildiği bildirildi. Haber ; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika