Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3255 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Nilüfer Kent Konseyi Seçiminde ‘Tulum Liste’ İddiası

27 Haziran 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » ÇEVRE»Nilüfer Kent Konseyi Seçiminde ‘Tulum Liste’ İddiası
Nilüfer Kent Konseyi Seçiminde ‘Tulum Liste’ İddiası

Nilüfer Kent Konseyi’nin 18’nci seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Başkanlık için iki ismin aday olduğu genel kurulda Neslihan Binbaş, 116 oy alarak Nilüfer Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. STK Yürütme Kurulu Adayı mühendis Sedat Gökmenoğlu ise, yaptığı yazılı açıklama ile genel kurul sürecinde yaşanan eksiklik, aksaklık ve yanlışları sıraladı.

Nilüfer Kent Konseyi seçiminde 'tulum liste' iddiası

Nilüfer Kent Konseyi’nin 18. Genel Kurulu’nda yeni başkan ve yürütme kurulu seçildi. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yapılan seçimli olağan genel kurulda iki aday yarıştı. Neslihan Binbaş ile Sertaç Şipka’nın başkan adayı olduğu genel kurulda, Divan Başkanlığı’nı Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız yaptı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan gizli oylama sonucu Neslihan Binbaş 116 oy, Sertaç Şipka ise 60 oy aldı.

Neslihan Binbaş yeni dönemde Nilüfer Kent Konseyi Başkanı seçildi.

GENEL KURUL’DA SESLER YÜKSELDİ

Genel Kurulu sırasında yapılan yanlışlar ve aksaklıklar ise tepki çekti. Yürütme Kurulu Üyelerinin seçimi sırasında, daha adaylar belli olmadan ve konuşmalar yapılmadan Başkan Neslihan Binbaş başlıklı 9 kişilik yürütme kurulu listesi Nilüfer belediyesi Kültür Müdürü Güney Özkılınç tarafından salondakilere dağıtılmaya başlandı. bu duruma salondakiler itiraz edince Divan Başkanı Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız duruma müdahale etti. Ve bu listeler toplatıldıktan sonra oy kullanma işlemine başlandı.

Yaşanan bu gelişmelere ise STK Yürütme Kurulu Adayı mühendis Sedat Gökmenoğlu’ndan yazılı açıklamayla tepki geldi.

Gökmenoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bursa şehrimizin Nilüfer İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan Nilüfer Kent konseyi -NKK- 18. Olağan Genel Kurul ve seçimleri 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 15:00’da Nilüfer Belediyesi Nilüfer Karaman Dernekler Yerleşkesinde yapılmıştır

Yerel Gündem 21 sürecinin devamı niteliğinde kurulan NKK, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini ön planda tutarak çalışmalar yürüten bir kurumdur. Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi, uzlaşma kültürünü geliştirir; samimi, şeffaf ve esnek bir zeminde hareket eder.

Başkan, Genel Sekreter ve Genel Sekreter yardımcısı doğal yürütme kurulu üyesi olup, yürütme kurulu üye sayısı toplam 12 kişiden oluşmaktadır. Bu 12 kişilik yürütme kurulu üyelerinin 3 doğal yürütme kurulu üyesi dışındaki 9 yürütme kurulu üyesi de seçimle göreve gelirler.

15 Haziran 2019 cumartesi günü, öncelikle 18. Dönem NKK başkanı ve ardından da 9 kişilik yürütme kurulu seçimi gerçekleştirildi.

Şu ana kadar hep tek liste ile Genel kurullarını gerçekleştirmiş NKK, ilk defa 18. Dönem Genel kurulunda iki başkan adayı ile seçimlere gitti. Adaylardan Neslihan Binbaş 17. Dönem Yürütme Kurulu üyesi ve diğer aday Sertaç Şipka ise Gönüllü Hareketi derneğinin kurucu başkanı.

Öncelikle başkan adaylarının seçimi yapıldı. 2/3 çoğunluğu ilk turda iki başkan adayı da sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda salt çoğunluğu sağlayan Neslihan Binbaş 18. Dönem NKK başkanı seçildi.

Sonrasında da 9 kişilik yürütme kurulu seçimi gerçekleştirildi.

17. Dönem NKK Başkanı Fehmi Enginalp ve yürütme kuruluna, yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürler ve 18. Dönemde de seçilen Başkan ve yürütme kurulu üyelerine de içten başarılar dileriz.

Genel Kurul sürecince yaşanılan eksiklik, aksaklık ve yanlışlar:

1.Öncelikle başkan seçimi yapılmış ve Neslihan Binbaş seçimi kazanmıştı. Akabinde de Yürütme kurulu üyelerinin seçimine geçilmiş ve adayların adaylıklarını divana bildirmesi ve akabinde de kendilerini çok kısa tanıtmaları istenmişti. İşte tam bu sırada Başkan Neslihan Binbaş başlıklı tulum 9 kişilik yürütme kurulu listesi Nilüfer belediyesi Kültür Müdürü Güney Özkılınç tarafından bizzat herkesin eline tutuşturulmuş ve delegelerin büyük bir çoğunluğu da kendilerine sandık kurulu tarafından verilen boş oy pusulalarına isimleri yazmış ve hatta oylarını sandıklara atmışlardı bile.

Anlaşılması zor bir durum vardı. Adaylar tam belli olmadan, kendilerini tanıtmadan seçim başlamıştı bile. İtirazlar oldu, sesler yükseldi ve Divan başkanı Nilüfer belediye Başkan yardımcısı Zafer Yıldız duruma müdahale etmek zorunda kaldı. Ortalıkta dolaşan ve herkesin eline Nilüfer belediyesi yetkilisi tarafından bizzat tutuşturulan tulum listeleri toplattı ve süreç devam ettiği için kullanılan oyları iptal edildi. Ancak atı alan Üsküdar’ı geçmişti. Mesaj delegeye verilmişti.

Formaliteler tamamlandı ve seçim yapıldı. Sonuç malum. Elden ele dolaşan liste amacına ulaşmıştı.

2.Delegeler oylarını kendilerine verilen oy pusulalarına isimler yazarak kullandılar. Oylarını kullanacakları bir kapalı kabin yoktu ortalıkta. Kim nerede bulursa orada yazıyordu. Kimisi benim gibi kalem ve boş yer olarak bulduğu sandık kurulunun yanında oluşturuyordu listesini. Herkes kimin nereye oy verdiğini görüyor ve müdahale ediyordu. İnanın açık oylama yapılsa çok daha sağlıklı olurdu.

3. 17. Dönem çalışma raporu hakkında çok az bilgilendirme yapıldı. Akabinde çalışma raporu hakkında delegeye söz hakkı verilip görüşü alınmadı.

4. 17. Dönem yönetiminin aklanması hususu delegelerin oyuna sunulmadı.

5. Genel Kurul bitiminde delegenin dilek ve temennileri alınmadı.

6. Yürütme kuruluna adayların kendilerini tanıtmalarına bir ya da iki cümle ile yer verildi. Kendilerini gerçek anlamda ifade etmeleri engellendi.

SONUÇ:

Genel kurulda gerçek anlamda bir tiyatro oynandı ve bir demokrasi ayıbı yaşandı. Demokrasinin tam anlamı ile içselleştirilemediği görüldü.”

KAYNAK : http://www.lodoshaber.com/haber/nilufer-kent-konseyi-seciminde-tulum-liste-iddiasi-369807.html

BÜLENT ÖZGEN-HABER MERKEZİ

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika