Dolar : Alış : 32.5096 / Satış : 32.5682
Euro : Alış : 34.6254 / Satış : 34.6878
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3251 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Norveç terör tehdidi seviyesini artırdı

10 Nisan 2017 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Norveç terör tehdidi seviyesini artırdı
Norveç terör tehdidi seviyesini artırdı

Oslo’nun merkezinde bir bomba düzeneği bulunmasının ardından Norveç istihbarat birimleri ülkedeki ulusal terör tehdidi seviyesini artırdı. Eskiden “mümkün” olan terör saldırısı seviyesi “olası” seviyesine çıkarıldı. Cumartesi başkent Oslo’nun merkezindeki Gronland bölgesinde polis geniş bir alanı kordon altına almış ve bulunan bombayı kontrollü bir şekilde patlatmıştı. Saldırıyla ilgili 17 yaşındaki bir Rusya vatandaşı gözaltına alınmıştı.

Gencin avukatı, müvekkilinin yanlış bir şey yapmadığını, yaşananların “bir delikanlı şakasından ibaret olduğunu” ifade etmişti. Reuters, gözaltına alınan gencin 2010 yaşında Norveç’e gelerek sığınma başvurusunda bulunduğunu yazdı. Polis Güvenlik Birimi Başkanı Benedicte Bjornland “17 yaşındaki genç adamın bir terör saldırısı düzenlemek isteyip istemediği net değil” dedi.

‘BULAŞICI BİR ETKİSİ BULUNUYOR’ Njornland, Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya ve İsveç’te art arda yaşanan saldırıların “Norveç’te bulaşıcı bir etkisinin bulunduğunu” belirten Bjornland, saldırıları taklit edenlerin çıkabileceği uyarısında bulundu. Emniyet yetkilileri Gronland’da bulunan patlayıcının sınırlı bir etki gücü olduğunu açıklamıştı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika