Dolar : Alış : 32.4742 / Satış : 32.5327
Euro : Alış : 34.7084 / Satış : 34.7710
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3257 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Öğrencilerin Medya Okur Yazarlığı Artıyor

25 Mayıs 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Öğrencilerin Medya Okur Yazarlığı Artıyor
Öğrencilerin Medya Okur Yazarlığı Artıyor

DEĞİŞEN MEDYAM VE DİJİTAL PANDEMİ ETWİNNİNG PROJESİ

Bursa Gürsu Zafer Ortaokulu ve Ekol Tabiat Koleji’nin ortaklaşa yürüttüğü “Değişen Medyam ve Dijital Pandemi”eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin pandemi sürecinde artan medya kullanımını ile birlikte kişisel gelişmelerine olumlu katkı sağlayarak hem doğru medya araçlarını kullanmalarını hem de uygunsuz medya unsurlarının kullanılmaması, yalan haber ve kaliteli medya çerklerini nasıl anlayabilecekler konularında bilinçlendiler.

Proje kapsamında aralık ayında bilgilendirme ve grupların belirleneceği toplantılar yapıldı. Ocak ayı itibariyle öğrencilerin” Pandemi Öncesi ve Sonrası Medya Kullanımını” tespit etmek için bir anket oluşturarak sonuçları ortaya koydular. Aylık yapılacak etkinliklerin belirlenmesi ile, “Pandem ile Değişen Medyam”, “Pandemi Dönemi Medya Dezenformasyonu”, “Aile Medya Kullanımı ve Medya Diyetimiz” le ortaklar arası yapılan işbirlikçi ortak ürünümüz “Doğru ve Çocuk Dostu Medya Kullanım Rehberi’yle” 5 ana tema üzerine çalıştılar. Kimi zaman bireysel kimi zaman da işbirliği ile çalışan öğrenciler; padlet çalışması, zihin haritası, bulmacalar, farkındalık videoları, e-dergi ve sunumlar hazırlayarak öğrenmelerni geliştirerek bilinçlendiler.

Öğrencilerimiz bu çalışmalarını okul webstes ve proje blog sayfasında da paylaşarak çevrelerindeki bireylerinde farkındalıklarını arttırarak öğrenmelerini sağladılar.

KAYA: VERİMLİ OLDU… Bursa Gürsu Zafer Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmen Burcu KAYA projeden oldukça verim aldıklarını belirtti. Kaya, bu çalışmalarıyla öğrencilermizin pandemi döneminde medya kullanım çerklerni tespit ederek uygunsuz medya unsurlarının kullanılmaması ve çocuk dostu medya ürünlernin takbi konusunda rehberlik ederek bu alanda farkındalık oluşturmak istedklerni belirtti.

Medyayı doğru algılayabilen, eleştirel bakabilen,bilinçli br nesil olmaları için olumlu katkı sağlayan projeler ile üreten bir nesil olabilmeleri için çalışmalara her zaman devam edeceklerini dile getirdi. Hab; Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika