Dolar : Alış : 32.2448 / Satış : 32.3029
Euro : Alış : 35.1355 / Satış : 35.1988
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3242 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Önce yer sarsıldı sonra elektrik kesildi ve felaketi yaşadılar

03 Ocak 2021 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Bilim»Önce yer sarsıldı sonra elektrik kesildi ve felaketi yaşadılar
Önce yer sarsıldı sonra elektrik kesildi ve felaketi yaşadılar

Dün sabah yaşanan felaket bölgede yaşayanlara kıyametin ön izlemesini yaptırdı. İki büyük sarsıntı ve arkasından elektrik kesintisiyle şehir karanlığa gömüldü. Neler olduğu gün aydınlanınca anlaşıldı.

Norveç’in Gjerdrum kasabasında yaşayanlar Çarşamba sabahı sarsıntılarla uyandı, hemen ardından elektrikler gitti. Neler olduğu ortaya çıktığında ise bütün ülke şoka uğradı.Kabus gibi geçen 2020’nin son günlerinde de arka arkaya felaket haberleri geldi, Norveç Çarşamba günü sabah erken saatlerde küçük çaplı bir kıyamet yaşadı.

Başkent Oslo’nun 30 kilometre kuzeyindeki Gjerdrum’da yaşayanlar iki büyük sarsıntı hissetti, hemen ardından aniden elektrikler gitti. Altı bini aşkın insanın yaşadığı kasaba sakinleri deprem oldu sandı ancak gerçek farklıydı: Kar altında gerçekleşen heyelan bir mahalleyi yuttu. Heyelanın vurduğu mahallede 10 kişi felaketten yaralı halde kurtuldu, içlerinden birinin durumu ağır. Kurtarma ekipleri, kayıp olan 21 Gjerdrum sakinini arıyor.

Polis, bölgeden 700 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Norveç televizyonlarının ekrana getirdiği görüntülerde heyelanla birlikte büyük bir kraterin oluştuğu görüldü. Bazı evler ise uçurumun kıyısında kalarak felaketten kurtuldu. NRK televizyonuna konuşan 68 yaşındaki Oeystein Gjerdrum’un verdiği bilgiye göre, sarsıntıların ardından bir komşusu kapısını çaldı. Komşunun acilen bölgeyi terk etmeleri gerektiğini söylemesi üzerine yaşlı adam hemen torunlarını uyandırdı, hemen giyinip evden çıkmalarını istedi.

Kasabayı ziyaret eden Norveç Başbakanı Erna Solberg ortaya çıkan tabloyu “Bir felaket” olarak tanımladı, kurtarma çalışmalarına helikopterlerin katıldığını söyledi. Polis ise her an yeni bir heyelan tehlikesi nedeniyle kurtarma ekiplerinin bölgeye yalnızca helikopterle ulaşabildiğini aktarıyor. Norveç Su Kaynakları ve Enerji Direktörlüğü’nden Torild Hofshagen ise, heyelanın meydana geldiği bölgede yer hareketliliğinin halen devam ettiği uyarısını yaptı. Haber Editörü : Cem Bayram SEÇEN

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika