Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

17 Aralık 2019 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi
Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

FIAP tarafından gümüş plaketle onurlandırılan ve aynı zamanda Türkiye fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından üçüncü yıldızını alan Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni 14 Aralık 2019 Cumartesi saat 15:00 de Teknik Oto BMW – Bursa’da gerçekleştirildi bu görkemli ve önemli törene çok sayıda Davetli ve Basın mensubu katıldı. Fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığın gelişimi adına 21 yıldır gerçekleşen yarışma 15 yıldır da uluslararası olarak sürdürülmektedir, bugüne kadar 6000’in üzerinde sanatçı katıldı.

Bu yıl “Serbest” temasını taşıyan yarışma renkli, siyah beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Vietnam’dan Bangladeş‘e, Amerika’dan İran, Macaristan, Romanya İsveç ’den Singapur’a 62 ülkeden, 839 fotoğraf sanatçısının toplam 7641 fotoğrafla katıldığı yarışmanın jürisi 2 Kasım Cumartesi günü toplandı.,

Mehmet Turgut, A.Kadir Ekinci, Zeynep Özcan, Osman Önder, Alberto Modiano, Burak Şenbak, Ayşegül Orhan, Necla Orhan ve Ayşen Küçüka’ nın bulunduğu jüri 33 eseri ödüllendirirken, 33 eseri de sergilemeye layık buldu.

TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ve FIAP (Uluslararası Fotoğraf Federasyonu) destekli olarak gerçekleştirilen yarışmaya başlangıcından bugüne 6000’nin üzerinde sanatçı katıldı. FIAP tarafından gümüş plaketle ödüllendirilen yarışma dünyadaki fotoğraf sanatçıları tarafından da yakından takip ediliyor.

Orhan Holding ve Fotoğraf Sanatı Dört kıtada toplam 15 ülkede 10000 çalışanı ile  faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi gruplarından biri olan Orhan Holding için fotoğraf sanatının ayrı bir önemi var. İlk kez 1998 yılında çalışanları arasında düzenlenen Orhan Holding fotoğraf yarışması bugün uluslararası bir platformda yoluna devam ediyor.

Farklı mekanlardan, farklı bakış açılarından kişilerin dünyaya nasıl baktığını görme ve aktarma imkanı veren fotoğraf, kültürler arasında adeta bir köprü işlevi görüyor. Kültür ve Sanat adına verilen bu destek ile Uluslararası düzeyde fotoğrafçıların takip ettiği fotoğraf yarışmasında titizlikle seçilen eserler hem Bursa, hem İstanbul’da sergileniyor.

Fotoğrafların Sergileneceği Kültür Mekanları ; 06 Ocak 2020 – 18 Ocak 2020 Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Salonu- 19 Ocak 2020 -20 Şubat 2020 Merinos Kültür Merkezi Salonu 29 Şubat 2020 -20 Mart 2020 İFSAK İstanbul – 27 Nisan 2020 -01 Mayıs 2020 Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi- 09 Mayıs 2020 – 23 Mayıs 2020 Türkiye Fotoğraf Federasyonu Sergi salonunda fotoğraf severlerin izlenimine sunulacaktır.

Konuyla ilgili olarak yarışmanın kurucusu Necla Orhan ”Ülkemizi, kültürümüzü, fotoğraf sanatımızı tanıtmak, yurtdışından katılan fotoğrafçı arkadaşların sanatçı gözleriyle onların ülkelerini, kültür ve sanatlarını, yaşam biçimlerini tanımak, uzaklardakileri yakına getirmek ve güzel duyguları paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan tüm sanatçı dostlarımıza ve seçimde destek olan ve yardımlarını esirgemeyen jüri üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. Hab: Cem Bayram SEÇEN

Ödülden kareler :


Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika