Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816
HAVA DURUMU
hava durumu

bursa

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 3248 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Orhangazi Üniversitesi’ne savcılık kararı ile kayyum atandı

04 Haziran 2016 - kez okunmuş
Ana Sayfa » Haberler»Orhangazi Üniversitesi’ne savcılık kararı ile kayyum atandı
Orhangazi Üniversitesi’ne savcılık kararı ile kayyum atandı

resized_6ae11-5948aa7a24671775

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile kayyum atandı.Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bünyesinde Orhangazi Üniversitesi ve iki adet öğrenci yurdu bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’na mahkeme kararı ile kayyum atandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde alınan güvenlik tedbirleri ile kayyum kararı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyumlar tarafından vakıf yöneticilerine tebliğ edildi. Görevlendirilen kayyumlar vakıf yönetimini devraldı.

orhangazi-universitesi-ne-kayyum-atandi-8498166_4121_o

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında,Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı‘na, bu vakfa ait Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile kayyum atandı. Alınan bilgiye göre, Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bünyesinde Orhangazi Üniversitesi ve iki adet öğrenci yurdu bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atanmasına karar verdi.

thumbs_b_c_ffa2b30c3a928de36baec8df47146ab8

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde alınan güvenlik tedbirleri ile kayyum kararı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyumlar tarafından vakıf yöneticilerine tebliğ edildi. Görevlendirilen kayyumlar vakıf yönetimini devraldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, ocak ayında Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı ve bu vakfa ait üniversite ile iki adreste arama yapılmış, bazı evraklara el konulmuştu.

orhangazi-universitesi-ne-kayyum-atandi-8498166_9610_o

Operasyon kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı, bu vakfa ait Orhangazi Üniversitesi ve vakfın 2008-2012 döneminde başkanlığını yapan H.C’nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikası ile Nilüfer ilçesinde H.N.A’ya ait olan ve FETÖ ile ilgili birçok evrakın saklandığı ileri sürülen binanın bodrum katında arama yapılmış, bazı evraklara el konulmuştu. A.K’nin başkanlığını yürüttüğü vakıf aracılığıyla, “Öğrencileri okutuyoruz” denilerek vatandaşlardan yardım adı altında arsa, para, çek ve senet alındığı, çek ve senet verenlerin ödememesi durumunda mallarına icra yoluyla el konulduğu, kayıt dışı olarak toplanan paraların FETÖ’ye aktarıldığı iddia edilmişti. Vakfın eski başkanı H.C’nin, yardım adı altında toplanan kayıt dışı paraları fabrikasında “gizli oda”da sakladığı öne sürülmüştü. Orhangazi Üniversitesindeki bir odanın, vakıfta hiçbir görevi olmamasına rağmen “FETÖ’nün il imamı” C.S’ye tahsis edildiği ve vakıf parasıyla “kral dairesi gibi döşendiği” iddia edilmişti.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika